Zeman zahájí třídenní návštěvu Ústecka. Od kraje dostane jako dárek hůl z bubinga, jeho žena skřítka Krušberka

02.02.2015 7:19

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou dnes zahájí třídenní návštěvu Ústeckého kraje, během které se setká mimo jiné s horníky z Mostecka. Zeman zamíří především na místa, která vypadla z oficiálního programu při jeho poslední návštěvě v říjnu 2013. ČTK to řekl ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM).

Zeman zahájí třídenní návštěvu Ústecka. Od kraje dostane jako dárek hůl z bubinga,  jeho žena skřítka Krušberka
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman v Chocni při setkání s občany

Hlava státu bude dnes diskutovat se zastupiteli a starosty obcí Ústeckého kraje, poté zamíří na návštěvu porcelánky v Dubí a do teplických lázní. Dnešní program uzavře diskuse s obyvateli Ústí nad Labem. Prezidenta bude doprovázet manželka Ivana, pro kterou je připraven separátní program na dva dny.

Podle mluvčí kraje Lucie Dosedělové dostane prezidentský pár několik darů pocházejících z Ústeckého kraje. Dostane například sklo s českým granátem, který se těží v lomu u Podsedic na Litoměřicku. "První dáma dostane od Ústeckého kraje skřítka Krušberka, který vznikl podle legendy odehrávající se v Krušných horách nedaleko Medvědí skály," řekla ČTK Dosedělová. Prezident dostane hůl z exotického dřeva bubingo, kterou pro něj vyrobili studenti z litvínovské školy. "Bubingo je charakteristické svou načervenalou barvou a je velmi tvrdé. Rukojeť je vyřezána do tvaru lva," doplnila Dosedělová.

V úterý zamíří prezident na Děčínsko, diskutovat bude například s obyvateli Varnsdorfu a zastupiteli Děčína. Ve středu se setká se zaměstnanci společnosti Severní energetická, návštěvu zakončí v Jirkově na Chomutovsku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…