Zlínskou ČSSD povede starosta Zubří Vaculín, neměl protikandidáta

12.11.2017 20:58

Novým předsedou ČSSD ve Zlínském kraji se dnes na dva roky stal starosta Zubří a krajský zastupitel Lubomír Vaculín. Nahradí dosavadní předsedkyni krajského výboru Milenu Kovaříkovou, která stranu v kraji vedla dva roky. Vaculín neměl dnes při volbě na krajské konferenci ve Zlíně ve finále protikandidáta, zvolen byl v prvním kole drtivou většinou. ČTK to řekl krajský tajemník Tomáš Šenkeřík.

Zlínskou ČSSD povede starosta Zubří Vaculín, neměl protikandidáta
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Vaculín ČTK řekl, že po sněmovních volbách, které skončily pro ČSSD velkým neúspěchem, je potřeba „zklidnit atmosféru“ a začít se připravovat na komunální volby v příštím roce. „Vize je taková, abychom v komunálních volbách uspěli co nejvíce,“ doplnil nový krajský předseda.

„Nový krajský předseda byl zvolen 84 hlasy ze 105 přítomných, byla to jednoznačná volba. Původně bylo více kandidátů, ale nakonec všichni stáhli své nominace ve prospěch pana Vaculína,“ uvedl Šenkeřík. Dodal, že dosavadní krajská předsedkyně Vaculínovo zvolení do funkce předsedy podpořila. „Mile mě to potěšilo, podpora byla kolem 85 procent, je dost výrazná,“ uvedl Vaculín.

Nového předsedu sociální demokraté Zlínského kraje volili právě kvůli uplynutí dvouletého mandátu Kovaříkové, která v listopadu 2015 nahradila Dalibora Sedláčka, jenž stál v čele strany v kraji čtyři roky.

Podle Šenkeříka nepřijala krajská konference žádné usnesení týkající se výsledku voleb a vyvozování odpovědnosti za ně. „Bude k tomu svolána speciální konference, až teprve ústřední výbor rozhodne, kdy bude sjezd. Diskuse k volbám probíhá, ale nebylo k tomu zatím schváleno žádné usnesení,“ doplnil krajský tajemník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…