Zpráva o vyšetřování od žalobce Ištvana: Čekáme na cihly, pak namícháme maltu

19.09.2013 18:25

Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan, který spustil kauzu „Nagyová“, v Radiožurnálu odmítl jakkoli komentovat středeční výslech vlivného podnikatele Iva Rittiga. Ujistil však, že policie koná.

Zpráva o vyšetřování od žalobce Ištvana: Čekáme na cihly, pak namícháme maltu
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Ivo Ištvan, vrchní státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci

„Já jsem u výslechu nebyl, takže neznám detaily,“ reagoval na otázky moderátorky. „Tak určitě nesdělujeme to, co jednotliví svědkové vypovídají.“ Nechtěl ani prozradit, zda se podnikatel Rittig znal s Janou Nagyovou, přestože je veřejně známo, že ano.

Policie koná?

Odmítl také kritiku, že policie nemá žádné pádné důkazy. „Představte si to tak, že nemůžete míchat maltu, jste-li zedník, dokud nemáte přivezené všechny cihly. Ty budeme mít, až budou vyhodnoceny všechny důkazy,“ vysvětloval Ištvan.

Posluchače ale ujistil, že policie koná. „Tak já se domnívám, že média přináší neustále informace o tom, kdo má přijít na výslech, takže z toho je zřejmé, že úkony probíhají,“ uvedl s tím, že bývalé poslance nikdo neobviňuje z toho, že se vzdali mandátu.

„Dotyčné osoby nebyly nikdy obviněny z toho, že se vzdaly mandátu. Podstatou obvinění je, že v souvislosti s projednáváním zákonů si měly nechat slíbit neoprávněnou výhodu. Jde o to, že dostaly pozici, na kterou neměly právní nárok,“ upřesnil státní zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…