Alka Hájková: Proč volit negativní politiky?

07.10.2013 14:36

Okamura nabízí boj, Němcová hledá objektivní příčiny neuspěchu ODS i svého v jiných lidech.

Alka Hájková: Proč volit negativní politiky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Každý z nás potřebujeme něčemu a někomu věřit. Jsou to ale politici? Neustále si stěžujeme na špatné životní podmínky, náladu, kterou do sebe absorbujeme nejen na našich pracovních či soukromých životech, přes lidi v médiích, ale především díky našim politikům.

Ani jeden z těch, kteří nám slibují nemožné nepůsobí pozitivně, příjemně, neprozradil nám, jaké jsou jeho životní hodnoty, nenabídl motivaci, ale pouze fráze, fráze, fráze. Ani jeden slib nebudou moci splnit, protože se nedokážou mezi sebou dohodnout. Jejich sebestřednost, narcismus, ale bohužel i hulvátství nepřesvědčí o tom, že tento typ člověka dokáže vést příjemně, pozitivně, bez urážek či primitivních emocí lidi, stát a bohužel ani ami sebe. Jsou to lidi, kteří přemýšlí materialisticky, prospěchářsky a nikdy své sliby nedotáhnou do zdárných cílů, neboť na to zkrátka nemají.  Důležité jsou výsledky, ne řeči a sliby.

Pokud budeme jako ovce poslouchat a volit prázdná gesta, lidi bez hlubších myšlenek a hodnot jen proto, že chceme KONEČNĚ změnu, bude za nějaký čas  opět tam, kde jsme teď. Neřiďme se tedy podle planých řečí, ale domýšlejme, kam nás naše volba dovést.

Řidˇme se vlastním rozumem, ne rozumem politiků, kteří o politice a hlubším jednání s lidmi vlastně vůbec nic neví.

Uvádíme některé říklady, proč některé politiky nevolit:

Tomio Okamura

Tento sebestředný podikatel, politik, nenechá druhé domluvit, neumí naslouchat.

Heslo se slovem BORDEL zní arogantně a neslušně. Tento člověk nenabízí laskavost, nedává najevo, že by rád plnil přání občanů, ale svoje. Podle svého verbálního i neverbálního projevu nabízí boj. Toho už tady máme všichni plné zuby.

Miroslava Němcová

Žena mnoha tváří, řídící se podle hesla: JAK SE MI TO A KDO HODÍ

Ve své kanceláři si bez slušného  upozornění nahrává asistentkou hovory s novináři. Před pár lety obdivně vzhlížela k bývalému primátorovi Pavlu Bémovi či Miloši Zemanovi. Chodila za nimi do společenských klubů, aby se s nimi pozdravila a velmi přátelsky popovídala. Dnes místo toho, aby navrhla, jak a kam chce své voliče dovést se vrací o někoilik let zpátky, kde kde hledá "objektivní" příčiny, proč vlasntě ODS nemá úspěch. Našla je v Pavlu Bémovi stejně, jako narcisní exprimátor Bohuslav Svoboda, který politice nikdy nerozuměl, ale některým lidem se kdysi hodil. Pokud mně někdo nevyhovuje, zklamal, tak se již o něm nebavím. Nestál by mi za to. Ale vždy je leší a jednodušší pokukazovat na chyby druhých...

Ani Miroslava Němcová nemá vytříbený slovník, natož konzistetní  nározy, za kterými si může stát, případně je inteligentně obměnit podle toho, jak se vyvýjí stav věcí.

Bohuslav Svoboda

Místo aby v rozhovoru v médiích jasně řekl, co je jeho cílem v  Poslanecké  sněmovně, využil prosotoru, který mu byl v médiích dán pro své vlastní potřeby, poukazoval opět na chyby svého předchůdce. Má tedy  vůbec nějaké cíle, vize či elementární slušnost? Nebo žije jen z chyb druhých?

Svoboda není pozitivním člověkem, který by kromě vlastního prospěchářství chtěl druhé obohatit, nemá totiž čím. To bylo možné vycítit už ze strohosti vybavení, ale i negativní energie v jeho magistrátní kanceláři.  Po chodbách se nosil jako člověk velmi vysokým egem. Pokud se mu líbí ženy, měl u nich zůstat.

Andrej Babiš

Možná pracovitý a inteligentní člověk, ale velký manipulátor přes zakoupená média a firmy. Z názoru, že malé firmy jsou k ničemu je jasné, že  je již delší dobu mimo realitu a ti, kteří nemají možnost kontaktů se státem a mocí jsou vlastně k ničemu. To je podpora?

Jeho slovník také zrovna stejně jako u Okamury a Němcové nesvědčí o kultivovanosti, kterou národ očekává a která by nám pomohla k slušnému chování, naději a motivaci, která zde nám všem chybí stejně jako opravdové osobnosti, které by nás dokázali reprezentovat nejen u nás, ale také za hranicemi naší země.

Vyšlo na serveru viposobnosti.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…