ČMKOS a ASO: ODS, TOP 09, LIDEM si berou občany jako rukojmí

02.07.2013 16:59

Reformy bývalé vládní koalice ODS, TOP 09, LIDEM byly špatné a škodlivé pro občany a ekonomiku ČR. Byly hlavním terčem kritiky a protestů organizovaných ČMKOS, ASO, Koalicí dopravních odborových svazů a občanských iniciativ.

ČMKOS a ASO: ODS, TOP 09, LIDEM si berou občany jako rukojmí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborový předák Jaroslav Zavadil

Odbory na nich požadovaly odstoupení vlády. Přestože vláda nakonec skončila aférou, která nemá v naší zemi obdoby, snaží se za každou cenu pokračovat s jiným premiérem. Hystericky reaguje na rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana jmenovat vládu odborníků. ČMKOS a ASO považují ustavení vlády odborníků, která připraví státní rozpočet, pomůže účinně řešit situaci lidí v souvislosti s povodněmi a dovede zemi k předčasným volbám, za správný krok. Hysterické reakce bývalé vládní koalice, která už předem vyhrožuje, že žádný státní rozpočet nepodpoří, považují odbory za poslední nezodpovědné gesto, kdy zneužívá situaci a občany si bere jako rukojmí. Tato vláda dovedla ČR svými reformami do podstatně větší krize, než je v sousedních zemích, a to jak hospodářské, tak i politické.

Vyzýváme všechny politiky a politické strany, aby se soustředily na zájem ČR a ne pouze na zájem svůj! K tomu mohou nejlépe přispět předčasné volby.

Přestaňte už konečně myslet jen na sebe!

Jaroslav Zavadil, předseda ČMKOS
Bohumír Dufek, předseda ASO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČMKOS

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…