František Matějka: Rusnok? Nevadí mi "ty vole", ale to politicky korektní pokrytectví

09.12.2013 14:25

Na rozdíl od falešných moralistů, kteří navenek za celý život nevypustili z huby sprosté slovo, mi na Rusnokovi a spol. vadí to nebetyčné pokrytectví. Mandela je jim u zadku, ale nemají koule na to, aby to řekli.

František Matějka: Rusnok? Nevadí mi "ty vole", ale to politicky korektní pokrytectví
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Politická korektnost je zcela chybně vydávána za slušnost. Je to jen součást přetvářky, falše a duševní malosti, která se systematicky podílí na úpadku skutečné morálky, která nemá se způsobem vyjadřování nic společného. Znám řadu lidí, kteří jsou v uvázané kravatě navenek slušní až na půdu, ale jejich každodenní kroky znamenají bezprecedentní okrádání ostatních, jejich obírání o svobodu ve jménu blaha všech, a když jde na ulici do tuhého, otočí se na druhou stranu a dělají, že nic nevidí. A znám řadu lidí, jejichž každodenní verbální projev je v přímém rozporu s poučkami Ladislava Špačka, ale nikdy by nesáhli byť na jedinou cizí korunu, a když potřebuje někdo na ulici pomoct, neváhají ani minutu.

„Ty vole, fakt bych mu chtěl jet na pohřeb, protože ten chlap si to zasloužil a měl jsem ho fakt rád, ale nemůžu. Je to v prdeli, já na to nemám prachy.“ „Ty vole, tak já zkusím někde něco uspořit, a když se uskromníš a nepojedeš tam zase s celou rodinou… ten chlap si to fakt zasloužil.“ Tak za tenhle dialog bych Rusnokovi s Pickem zatleskal, kdyby ho mysleli vážně. A bylo by mi úplně jedno, že mluví, vy pokrytci, jako většina z nás. Jenže zatleskat jim nemůžu. Ne proto, že mluvili jako v putyce. Byl jsem v senátu i sněmovně nesčetněkrát a ujišťuji vás, že naprostá většina z volených zástupců se mimo kamery chová stejně, ženy nevyjímaje, a zdaleka k tomu nepotřebují dotovaný chlast z kantýny za pár babek. Jsou to jenom lidi, poměrně zastupující nás všechny. Nezvolili jste si žádné chodící encyklopedie a manuály slušného chování. Zatleskat jim nemůžu proto, že jsou to pokrytci jako prase.

Nedělejte si žádné iluze o tom, že se na pohřbu Mandely sejde nějaký výkvět světových morálních elit, který se teď vymezuje proti „nežádoucímu postoji“ Rusnoka, aby si přihřál mainstreamové body. Jejich oficiální stanoviska skrze tiskové odbory jsou jen klišé a jejich studené smuteční projevy, tvářící se jako projev emocí, jsou týmem připraveny předem. Budou se usmívat a vesele bavit ve vládních letadlech cestou tam, pak budou kvůli kamerám chvíli smutní, aby cestou zpět už byli zase v pohodě a se suvenýry z cesty. Jsou to stejní politicky korektní pokrytci, jako u nás. Jen si dávají větší pozor na hubu.

Ne, nevadí mi způsob vyjadřování Rusnoka, Picka, nebo Fischera. Vadí mi ta jejich přetvářka, faleš a ubohá politická korektnost. Kdyby nebyli ve funkcích, ani na chvíli by se v jejich hlavách neohřál nápad na odlet. Jenže oni ve funkcích jsou a jejich cestu, ať už bude armádním speciálem, nebo běžnou linkou, platíme my. Nelson Mandela je všem třem naprosto u zadku. On totiž ve skutečnosti žádnou Matkou Terezou nebyl a jediní, kdo tam možná pojedou se slzou v oku, jsou bojovníci za „Proletáři všech zemí spojte se!“. Kdyby si to měli platit ze svého, ani jeden by na vteřinu neuvažoval o cestě na jeho pohřeb. A to je pro stav společnosti podstatně větší tragédie, než ty zapnuté mikrofony a vyděšené reakce falešných moralistů.  

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Matějka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…