František Štván: Jardo Foldyno, jsi populista

15.09.2013 16:04

Po dlouhé době mlčení, které bylo maximálně přerušeno Tvým zájmem o situaci v Srbsku, jsi se postavil do role ochránce sociálního postavení dětí, na jejichž výživu jeden z rodičů nepřispívá. To by konec konců bylo v pořádku, ale proč za ně bojuješ myšlenkou - zejména pracující matky tak mnohdy musí strpět mnohem horší ekonomické podmínky, než rodiny nepracujících se sociálními dávkami.

František Štván: Jardo Foldyno, jsi populista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Z ní okatě čouhá populistická snaha přesvědčit své potencionální voliče, že v roli zákonodárce nepřipustíš, aby si nezaměstnaní NEPŘIZPŮSOBIVÍ (tedy Romové) žili lépe, než neúplné rodiny, kterým jeden z rodičů neposkytuje dostatečnou finanční podporu. Přitom základní příčinou stále se zhoršující sociální situace Tvých spoluobčanů je více jak dvacetileté bezohledné rozkrádání veřejných prostředků, za které by si stát mohl "nakoupit" více veřejných zakázek, což by zásadně snížilo počet nezaměstnaných, potažmo sociálně vyloučených, neboť si troufnu tvrdit, že se většina neplatících rodičů rekrutuje z nezaměstnaných, či pracujících za velmi nízkou mzdu. Místo nastolení pořádku od zhora ho politici jen slibují. Vůbec bych se nedivil, kdyby za jejich argumenty - přeci nebudeme prokazováním majetku obtěžovat slušné občany - ačkoliv ve výbavě každého slušného občana musí být ochota podrobit se v zájmu celku kontrole, zvlášť když mu, pokud je slušný občan, nic nehrozí, stála štědrá ruka těch, kterým legislativní bezbrannost státu proti okrádání ze strany bílých límečků vyhovuje. Stejná ruka samozřejmě může pobízet politiky, aby pozornost stále více frustrovaných občanů obrátili proti sociálně slabým, tedy NEPŘIZPŮSOBIVÝM.

Nepochybně není náhodou, že vstupuješ na stejný led, na kterém stojí i prezident Zeman, který chce postavení těch nejvíce ohrožených ztížit otrokářským, ano otrokářským, opatřením, aby ti co odmítnou práci, nepobírali sociální podporu, ačkoliv naše společenské zřízení není schopno, ale ani ochotno mít plnou zaměstnanost. Nepochybuji o tom, že nad moji výtkou maximálně mávneš rukou, neboť moc dobře víš, že dnes více jak jindy lze získat politickou podporu lacinou populistickou politikou, místo předkládání sofistikovaných návrhů, jak z nedobré ekonomické situace ven. Konec konců, každý může dělat jen to, na co mu stačí inteligence. Ta Tvá, jak to vnímám já, stačí i na rozeštvávání lidí.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…