Jan Urbach: Fethullah Gülen je prý turecký Usáma bin Ládin

11.11.2016 18:01

Poradce Donalda Trumpa pro národní bezpečnost (v minulosti ředitel vojenské rozvědky) Michael Flynn vyjádřil názor, že USA by mohly zlepšit vztahy s Tureckem a vydat duchovného Fethullaha Gülena. Flynn o duchovním, dnes žijícím v Pensylvánii, hovořil jako o teroristovi a "tureckém Usámu bin Ládinovi".

Jan Urbach: Fethullah Gülen je prý turecký Usáma bin Ládin
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Fethullah Gülen

Flynn ve svém blogu napsal, že Fethullah Gülen ve Spojených státech vybudoval rozsáhlou síť škol a dobročinných organizací. Existuje prý podezření, že subjekty spojené s jeho hnutím přispívaly na konto Nadace rodiny Clintonových. Ankara o jeho vydání žádá v souvislosti s pokusem o neúspěšný vojenský převrat, jehož osnovatelem prý byl Gülen a jeho lidé z tzv. Fethullahovo teroristické organizace (FETÖ). v Turecku.

Turecký deník Sabah dnes na titulní straně napsal „Trump vyhrál, cesta k vydání je otevřena“. Vládu podporující list Yeni Šafak na titulní straně opakuje, že předseda vlády Binali Yildirim již v první reakci na výsledky amerických prezidentských voleb vyzval k vydání Gülena.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…