Jan Urbach: Může přijít šest milionů migrantů

23.02.2017 16:53

Nejčtenější německý denik „Bild“ včera uvedl, že podle bezpečnostních složek státu se přes Středozemní moře chystá do Evropy proniknout až 6 milionů migrantů.

Jan Urbach: Může přijít šest milionů migrantů
Foto: Archiv
Popisek: Mapa Evropy

Velké množství migrantů pochází z centrální oblasti Afriky a ke Středozemnímu moři, zejména do Libye, se dostávají přes Mali a Niger. Na oba tyto státy je podle Bildu vyvíjen tlak, aby uzavřely migrační cesty a zejména zahájily boj s pašeráky lidí. Evropská unie připravuje se státy severní Afriky dohody podobné té, která je podepsána s Tureckem. Počty migrantů čekajících na příležitost proniknout do Evropy jsou „impozantní“.

V Turecku jsou téměř tři miliony lidí, 1,2 milionu se nachází v Libyi v očekávání lepších klimatických podmínek ve Středozemním moři. Důvěrná zpráva německých bezpečnostních složek dále vypočítává – 710 tisíc lidí v Jordánsku, 500 tisíc v Egyptě, 150 tisíc v Tunisku, Alžírsko 400 tisíc a Maroko 60 tisíc migrantů. Téměř 100 tisíc lidí čeká na příležitost na Balkáně, z toho asi 63 tisíc v Řecku.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.