Jan Urbach: Německý knižní hit? Mein Kampf

05.01.2017 12:29

Hitem roku se na německém knižním trhu v roce 2016 stal Mein Kampf Adolfa Hitlera, napsal německý list „Tagesspiegel“. Hitlerův text vydal Institut novodobých dějin s kritickými komentáři v lednu loňského roku.

Jan Urbach: Německý knižní hit? Mein Kampf
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Adolf Hitler, Mein Kampf

Vydávající institut původně předpokládal prodej asi 4 tisíc výtisků, v průběhu roku ale bylo v pěti vydáních prodáno 85 tisíc knih a ještě v tomto měsíci má vyjít šesté vydání. Hitler psal knihu, pokládanou za ideový základ nacionálního socialismu, ve vězení v roce 1924. V období III. Říše vycházela v milionových nákladech a byla v knihovně prakticky každé německé rodiny. Již v té době vycházela i v jiných jazycích.

Také nyní, jak řekl ředitel Institut novodobých dějin Andreas Wirsching, že institut dostal sedmdesát žádostí o překlad. Zatím byla Hitlerova kniha přeložena do angličtiny, a to s ohledem na její rozsáhlé používání. Připavuje se francouzské vydání, což ovšem bude zkrácená a přepracovaná verze.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.