Jan Urbach: Samolibý slovenský ministr Lajčák podcenil poslance

17.06.2016 12:30

"Máme v této chvíli v parlamentu lidi, kteří zpochybňují základní principy, na kterých funguje naše státnost, to znamená členství v Evropské unii a členství v Severoatlantické alianci,“ reagoval slovenský ministr zahraničních věcí Miroslav Lajčák na úterní hlasování v Národní radě Slovenské republiky o ratifikaci přístupového protokolu Černé Hory za plnoprávného člena NATO.

Jan Urbach: Samolibý slovenský ministr Lajčák podcenil poslance
Foto: SMER-SD
Popisek: Slovenský ministr zahraničních věcí Miroslav Lajčák

Členství Černé Hory podpořilo pouze 78 poslanců, přičemž slovenský parlament má 150 členů. Většina poslanců strany Sloboda a Solidarita a hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti se pro hlasování neregistrovala. V hlasování se zdrželi poslanci strany Sme rodina a oroti hlasovali poslanci Lidové strany Naše Slovensko. Bez zajímavosti jistě není, že hlasování se nezúčastnili ani všichni poslanci strany Směr. Jistou odpovědnost za průběh hlasování nese ovšem i samotný Lajčák (nominant Směru), který podcenil komunikaci s poslanci. V reakci na kritiku ministr prohlásil, že mu přišlo jako podceňování poslanců, kdyby je měl obíhat a prosit, aby hlasovali pro něco tak samozřejmého. Navíc to prý ani není úkol ministra zahraničí. Miroslav Lajčák zřejmě nyní věnuje více pozornosti možné kandidatuře na šéfa OSN, než ministra své země a na své úkoly nemá čas.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…