Jan Urbach: Zbabělý Robert Fico?

08.11.2017 17:57

Poprvé od sobotních voleb do vyšších územněsprávních celků se předseda strany Směr – sociální demokracie Robert Fico ukázal na veřejnosti. Dorazil totiž na pravidelné středeční jednání vlády. Do budovy vlády ale šel bočním vchodem, aby se nemusel setkat s novináři.

Jan Urbach: Zbabělý Robert Fico?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Opakovala se tak situace po volbě prezidenta republiky, kterou Fico ve druhém kole prohrál s Andrejem Kiskou.  R. Fico dokonce v úterý nedorazil ani na jednání vedení Smeru, které mělo na programu hodnocení voleb.   V sobotu   společně s neofašisty Mariana Kotleby dostal Směr  volební výprask.   Získal pouhé dva župany  a 58 poslanců. Oproti volbám v roce 2013 tak Ficova strana přišla o čtyři župany a 45 poslanců. Směr si sice udržuje první místo v průzkumech volebních preferencí pro volby do Národní rady Slovenské republiky, ale i zde je zřejmý trend jejich poklesu. Prakticky dávnou minulostí je situace, kdy Fico sám mohl sestavovat většinovou vládu, dnes nemá většinu ani současná vládní koalice.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…