Jan Ziegler: Naštěstí oproti Rusku je u nás svoboda i po projevu

07.04.2016 8:21

Tvrdě se pustila do Putina a nyní jí hrozí soud za extrémismus. Řeč je o poslankyni Kurské oblastní dumy a redaktorce novin Narodnyj žurnalist Olze Liové. Jsem rád, že v Česku nejsou transparenty proti Zemanovi trestné.

Jan Ziegler: Naštěstí oproti Rusku je u nás svoboda i po projevu
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Mladá Ruska Olga Liová obvinila prezidenta Vladimíra Putina ze zločinného spiknutí proti vlastnímu národu. Podle ní působí v kurské oblasti mafiánské skupiny složené z pracovníků prokuratury, policie a soudů a zřejmě tomu bude i jinde v Rusku. Olga Liová si rozhodně nevymýšlí. Opět potvrdila fakt, že v její zemi vládnou zločinecké struktury napojené na Kreml. Nelze se tomu divit, když syn tamního generálního prokurátora Čajky podniká s mafiány.

Slova kurské poslankyně jsou velmi ostře protiputinovská a nutno říci, že má moje sympatie. Někteří rusofilové se nám snaží namluvit, že Rusko prožívá za Putina takovou svobodu, jakou nikdy předtím v historii nezažilo. Důkazy je ovšem usvědčují ze lži a kauza Liová je jedním z nich. Za kritiku a poukazování na zločinné praktiky Kremlu se chodí v Rusku i do vězení.

V Rusku nezávislá média živoří

Jsem rád, že žiji v České republice, kde tlak veřejnosti a médií ještě dokáže hodně změnit. Policie nyní byla nucena přiznat, že demonstranti s transparenty proti Miloši Zemanovi na Karlovarsku se žádného trestného činu nedopustili a v podstatě jí byli nezákonně šikanováni. A ministr vnitra Milan Chovanec důrazně požádal policejního prezidenta, aby vysvětlil chování policistů jak v této kauze, tak i její vstup na akademickou půdu FAMU kvůli vyvěšené tibetské vlajce. Opoziční a koaliční politici se shodli v tom, že žijeme v zemi, kde vyvěšování tibetských vlajek není v žádném případě trestným činem. A to je dobře.

V Rusku nezávislá média živoří nebo byla téměř zlikvidována, a tak se tamní mocní nemusí bát veřejné kritiky nebo, nedej Bože, skandálu. Oné slečně Olze Liové fandím za odvahu, s jakou se nebála říci pravdu, že car Putin je nahý. A její osud by nám neměl být lhostejný. Sledujme dále její záležitost, protože ona je Rusko, které mám rád, svobodné, hrdé a nezávislé. A nabízí se asociace na starý kouzelný totalitní vtip. Jak je to tedy se svobodou slova u nás a v Rusku. V Rusku je svoboda projevu, kdežto v ČR i po projevu. Tehdy se ovšem vyprávěl o SSSR a USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…