Jan Ziegler: Otec Michalák škodí svým synům

18.07.2017 18:32

Starší ze synů Michalákových Denis dostal pokoutně norské občanství, které prý odsouhlasil jeho biologický otec Josef. Mám dojem, že neunesl rozchod se svoji ženou a rozhodl se škodit.

Jan Ziegler: Otec Michalák škodí svým synům
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Celé je to ubohé a nízké. Otec dětí Michalákových se mstí za to, že od něj jeho žena Eva i se syny Denisem, a Davidem. Podle některých zdrojů je měl mlátit. Nevím, jestli je to pravda, ovšem žena od muže neodchází bezdůvodně. A chlap, který mlátí ženskou, je u mě obyčejná zbabělá zrůda.

Josef Michalák si vyřizuje účty se svoji bývalou partnerkou přes děti. A to je hodně podlé a ubohé. Je mně jej líto, když sáhnul k takovým metodám. Jeho výmluva, že chtěl, aby děti mohly jezdit s pěstouny na dovolenou, což nemohou, protože jim matka odmítá vydat české pasy, je trapná. Chápu paní Michalákovou, proč to dělá. Jednoduše proto, že odebrání dětí považuje za protizákonné a tento čin nehodlá podporovat.

Osobně jsem přesvědčen, že k tak razantnímu opatření, tedy odebrání dětí, nebyl důvod. To má přijít teprve v případě, když jsou ohroženy zdraví, životy nebo mravní výchova dětí. A to v tomhle případě rozhodně nebylo. Nerozumím také tomu, proč Norsko dalo staršímu synovi své občanství. Proč on i jeho bratr nebyli svěřeni babičce a dědečkovi, kteří o ně moc stáli? A mohli tak nadále vyrůstat v českém prostředí. Takhle to vypadá jako hodně špatný norský krok, který doufám v budoucnu zruší Evropský soud pro lidská práva.

Norsko se ovšem ocitlo pod palbou razantní kritiky z české strany a to je dobře. „Toto svévolné a s nikým nekonzultované rozhodnutí norské strany považuji za naprosto bezprecedentní. Norsko jen dokázalo, jak moc je nedemokratickou zemí a v tomto konkrétním vysoce exponovaném případě jde skutečně o krádež dětí, jinak si nedokážu vysvětlit, proč nemohli počkat do Denisových 18. narozenin, aby se sám rozhodl,“ ostře kritizuje norský verdikt europoslanec Tomáš Zdechovský.

Proti tomu protestovalo i české ministerstvo zahraničních věcí, které v diplomatické nótě upozornilo norskou stranu, že Denis Michalák i nadále zůstal českým občanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…