Jan Ziegler: Provládní ruský web lže, vraždy Čechů vydává za osvobození

22.11.2017 11:56

Jestliže by nějaké německé noviny napsaly, že 15. března 1939 nás Němci osvobodili a zachránili před bolševismem, tak by z toho byl právem skandál. Rusové se ovšem dopustili srovnatelné urážky českého národa.

Jan Ziegler: Provládní ruský web lže, vraždy Čechů vydává za osvobození
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Oficiální web ruského ministerstva obrany Zvezda dnes uveřejnil stať, podle kterého máme být Rusům vděčni za srpen 1968, kdy ruská vojska prý u nás zmařila převrat a zachránila mír. Jako by se člověk vrátil do dob totality, kdy se nás soudruzi snažili přesvědčit, že vpád vojsk Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem byl internacionální pomocí. Jistě agrese a následná okupace spojena s vražděním civilistů byly to pravé ořechové. Do konce roku 1968 bylo okupanty zavražděno na 137 obyvatel Československa, do skončení okupace pak počet obětí tohoto zločinu převýšil čtyři stovky.

Kdyby takový nesmysl zveřejnil Vladimír Žirinovskij, tak nad tím mávnu rukou, protože tento člověk evidentně není normální. Jenomže tyto názory vyšly na oficiálním webu ruského ministerstva obrany tedy de facto vládního média a ironii osudu v den, kdy do Ruska přijel na oficiální návštěvu prezident Miloš Zeman. Je to hrubé a urážející vůči Čechům, je to velmi nepřátelský akt. Jsem rád, že mnoho českých politiků už proti tomuhle svinstvu protestovalo a ohradit by se měl i prezident Zeman, který jinak nadobro ztratí tvář a pravdu budou mít ti, jež o něm tvrdí, že je to Putinův poskok.

Vím dobře, že i mezi Rusy jsou takoví, kteří odsuzují vpád ruských vojsk do Československa v roce 1968. Takových si vážím. Uznání si zaslouží především osm statečných, kteří proti vpádu ruských vojsk protestovali 25. srpna 1968 přímo na Rudém náměstí v Moskvě a těžce to to pak existenčně odnesli.

Ale takové provokace a nepřijatelné zkreslování dějin nesmíme tolerovat!

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.