Jan Ziegler: Rozstřihání prezidentské standarty je ubohostí, i když je mně Zeman protivný

28.06.2016 19:20

Prezidenta Zemana nemám rád a rád mít nebudu. Nicméně i protesty proti němu musí mít úroveň. Zničení prezidentské standarty je ovšem likvidací cizího majetku a také zhanobení státního symbolu.

Jan Ziegler: Rozstřihání prezidentské standarty je ubohostí, i když je mně Zeman protivný
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Standarta prezidenta republiky není soukromým majetkem Miloše Zemana a jeho osobní zástavou, ale vlastnictvím České republiky a jedním ze státních symbolů. To, že je Zeman zrovna prezidentem, na tom nic nemění. Pro mnohé naše vojenské veterány, kteří za II. světové války umírali za Československo, je to znesvěcení něčeho posvátného, něčeho, za co nasazovali život. A nelze se divit, že se jim to nelíbí. Než něco provedu, je potřeba se empaticky ptát, mohu tím ublížit někomu nevinnému. A v tomto případě zní odpověď ano.

Já jsem monarchista, a raději bych na Pražském hradě viděl krále než prezidenta, ale tohle nemohu akceptovat. To je hloupé a nechutné. A jestli si někdo ze Ztohoven myslel, že Zemanovi ublížil, tak naopak, udělali z něj „mučedníka“ a jenom mu tím prospěli.

V jedné diskusi na Facebooku jsem si přečetl, že rozstřihání prezidentské standarty je sice hrozné, ale stejně strašné je také to, že Zemanovi kamarádi si pořádají v areálu Pražského hradu soukromé párty. Ano, to je špatné, jenomže nemohu jednu špatnost omlouvat jinou špatností.

Zeman si zaslouží tvrdou kritiku za mnohé své skutky, například za poněkud pochybné extempore u korunovačních klenotů, tolerování pochybného kancléře Mynáře, který je bezpečnostním rizikem pro stát atd. Ale zničení státního symbolu je ubohostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.