Jiří Paroubek: Hysterie kolem demisí

08.12.2018 7:33

Ještě před pár týdny velebili zejména komentátoři veřejnoprávní ČT známé duo skandalistů Kubík – Slonková a jejich korzárskou akci ve Švýcarsku jako vrcholný čin české žurnalistiky. Já naopak hodnotím přepadení viditelně duševně indisponovaného člověka a nahrávání jeho odpovědí na návodné otázky jako hnusnou manipulaci.

Jiří Paroubek: Hysterie kolem demisí
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Soudný člověk musel od první chvíle "reportáže" vědět, že se jedná jen o účelový útok vůči A. Babišovi. A vůdcové pravice, neschopní jemnější politické hry, po této příležitosti k útoku na vládu skočili jako slepice po plivanci.

Výsledkem je, že hnutí ANO v prvních zveřejněných průzkumech volebních preferencí po skončení krize získalo. A bylo to vcelku logické.

Teď pánové z pravicové opozice tupě rozehrávají další neperspektivní hru. Ministryně pro místní rozvoj Dostálová se dostala do jistých problémů v organizaci Czech Tourism. Probíhající hon na ní doprovázejí nezbytné úniky z policejních spisů, které jsou sice vážné, ale je otázka, jak to je vlastně ve skutečnosti. Pokud se šéf ODS dožaduje okamžité rezignace ministryně, že prý u ní proběhla domovní prohlídka, tak jaké pak copak, že.... je to poněkud nesoudné. Zejména pokud domovní prohlídka u ministryně spočívala nikoli v klasické „šťáře“ v bytě ministryně, ale jen v převzetí jejího služebního počítače.

Pro mě vždy důvodem k uplatnění presumpce viny politika byly nikoli novinářské hrátky spočívající v tvorbě často nepravdivých článků, ale regulérní obvinění ze strany policie. A to si myslím, že by mělo být kritériem i pro naše pravičáky, pokud chtějí čistit český veřejný život, který v letech 2006 – 2013 tak „pěkným“ způsobem sami zasvinili.

A pokud konečně chtějí, aby byl lov na A. Babiše úspěšný, měli by být alespoň chvíli trpěliví. Za prvé by měli vyčkat na to, jak rozhodne ve věci konfliktů zájmů A. Babiše Evropská komise. Já vůbec nepochybuji o její objektivitě v této záležitosti. Na rozdíl od blábolů české pravice bude rozhodnutí EK pro mě určující ve sporu o Babišově střetu zájmů, neboť bude zárukou objektivity. A za druhé, pokud se ukáže, že státní zastupitelství po ukončení vyšetřování Čapího hnízda ze strany policie předloží soudu žalobu na A. Babiše, bude to rovněž závažný důvod k tomu, aby A. Babiš z funkce předsedy vlády odešel. Možná dojde k souběhu těchto dvou věcí nepříznivých pro Babiše a možná, že nikoli. Ale těch několik týdnů by strany české pravice mohly v klidu počkat.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…