Jiří Vyvadil: JUDr. Pavle Zemane, i Vám s hlubokým respektem, díky

27.07.2013 9:36

Po několik týdnů jsme četli naprosto nehorázné komentáře ve vztahu k Vrchními státnímu zástupci v Olomouci Ivo Ištvánovi.

Jiří Vyvadil: JUDr. Pavle Zemane, i Vám s hlubokým respektem, díky
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Politický proces, parta plukovníků a zběsilých státních zástupců. Ištván pomalu před popravčí četu. Tento týden přidal své výroky Petr Nečas, kterými všechny údajně překvapil, ale já, který jej poznal jako klučinu v roce 1992 s patkou na čele, fanatickými názory a hysteroidními sklony, překvapen nebyl : svině a dobytek…státní zástupci ….mu vzali jeho funkci. Bývalý ministr spravedlnosti, mnohými v Brně označovaný za tamějšího kmotra (majetek tomu odpovídá) volal pod okamžité odpovědnosti a žádal exemplární potrestání.

Že Pavel Zeman bude muset respektovat absurdní rozhodnutí Nejvyššího soudu o vinětí tří poslanců z trestní jurisdikce,  každý očekával.

Ale Kalousci, Nečasové, Šídlové, Šafrové, Pečinkové očekávali, že Nejvyšší státní zástupce tvrdě ztrestá právní názory Ištvána a zastaví trestní stíhání.

Nic takového se nestalo. Zeman zrušil usnesení o zahájení trestního stíhání pouze u oněch vyňatých poslanců – korupčníků s ohledem na přesné vymezení doby, kdy Nejvyšší soud uznal poslaneckou imunitu a vrátil věc k dalšímu řízení.

ALE STÍHÁNÍ NEZASTAVIL.  Zároveň se jasně přihlásil k tézi, že výklad Nejvyššího soudu o politické imunitě je extrémně extenzivní, kategoricky s ním nesouhlasí, ale musí jej respektovat.

U Nagyové a spol., s výjimkou vyňatých poslanců – korupčníků , běží PLNĚ TRESTNÍ STÍHÁNÍ DÁL. S drobnou právní korekcí, že u Nagyové nejde o návod k trestnému činu zneužití pravomoc úřední osoby, ale podlácení….MARGINÁLIE. Tím se prosím nezabývejte.

Zemanovo rozhodnutí má v této hysterické době mimořádně silný význam :

1, potvrdil správnost a odůvodněnost  započatého trestního stíhání proti Nagyové a spol.

Tím také

2, plně potvrdil správný postup Ivo Ištvána a odmítnul tím veškeré útoky ze strany Nečase, Kalouska a spol. na státní zástupce.

A mohl bych napsat za 3, stručně, ale chce to komentář. Ale dobře

3, Pavel Zeman byl jako Nejvyšší státní zástupce navržen, dnes hystericky roztékajícím ministrem spravedlnosti za ODS - opakuji ODS ´- ještě jednou ODS, Jiřím Pospíšilem a jmenován pravicovou – opakuji pravicovou – vládou vedenou Petrem Nečasem – opakuji ODS.

Pavla Zemana nelze jen tak chtít odstranit a pokud bude opět Nečas a Kalousek skučet, preference těchto stran, už tak mizerné, půjdou jen dolů
JUDr. Pavle Zemane, i Vám s hlubokým respektem díky.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.