Jiří Vyvadil: Ještě blbější, než jsme si mysleli…

19.07.2017 19:27

Antibabišovci předvádí, že této zemi fakt už nemohou vládnout. To, co provádí poslední rok je na psychiatra.

Jiří Vyvadil: Ještě blbější, než jsme si mysleli…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Samozřejmě vítěznou palmu blbosti drží ČSSD, která nechala rozvrátit zřejmě nejúspěšnější vládu od roku 1992 jen proto, že vládnímu partnerovi Andreji Babišovi ne a ne klesnout preference. Byl to neskutečný fičák, když Bohuslav Sobotka chvilku podával demisi celé vlády a potom odvolával předsedu koaliční strany, která i v té době měla 3x větší podporu obyvatelstva než jeho ČSSD. Dopadlo to, jak muselo, Babišovo ANO vyskočilo na 30 – 32 %, ČSSD znovu klesla na 10 – 12% a následně i Sobotka pochopil, že jeho hra skončila a předal štafetu předem poraženého volebního lídra Zaorálkovi, který kromě toho, že žvaní, nic neumí.

ČSSD ovšem není sama. Geniálně se vyjadřuje Petr Fiala, který kudy chodí, tudy prohlašuje, že Babiš v příští vládě nebude, stejně jako, že pro demokratické strany je spolupráce s komunisty nepřijatelná. Mimochodem toto opakuje už asi půl roku, ale zdá se, že to jeho straně moc nepomáhá. Otevřeně řečeno, to je ještě blbější, než co říkával Sobotka. Ten alespoň uměl počítat do deseti a věděl, že antibabišovská koalice bez komunistů je nemyslitelná. Zatímco Zaorálek už nyní nečiní kategorické úvahy ohledně Andreje Babiše či komunistů, k Fialovi je možné říci jediné. Jestli něco je jisté, tak že z Babiš má zcela reálný předpoklad být premiérem, zatímco Fiala určitě ve vládě nebude. A také s kým, když každého z pozice stranického trpaslíka odmítá?

TOP 09 snad ani není třeba jmenovat. Strana, která ústy své místopředsedkyně Langšádlové volá po jaderné válce s Ruskem, aniž by byla schopna pochopit, že potom spíše přežije kdesi v bunkru pod Kremlem Putin, ale určitě ne ona sama, ovšem ani celá Evropa. A samozřejmě největší právo na blbost má Miroslav Kalousek, který zřejmě už ani nesleduje zahraniční události a nepochopil, že Čína je partnerem Německa, USA a k vůli nějakému disidentovi nikdo nevypoví smlouvy s nejrychleji rozvíjející ekonomikou světa a globální supervelmocí, kterou Trump úpěnlivě zároveň prosí, aby mu pomohla se severní Koreou.

Žertovně samozřejmě od počátku působila předpokládaná koalice KDU-ČSL – Starostové. I Bělobrádek, jak se správně do výbavy správného antibabišovského lídra patří, prohlašoval, že Babiš je mužem minulosti a on s Gazdíkem vytvoří třetí sílu a zavtipkoval, že by ho ve své vládě nechal dělat ministra pro lidská práva.

Fakt, to jim někdo nemohl říci, že existují-li v daném pásmu čtyři protiruské, protikomunistické, proatlantické, prorestituční a zkrátka havlistické strany, musí si uvědomit, že při síle podpory těmto názorům, které mohou v nejlepším případě tvořit u nás 25% je v tomto prostoru extrémně nahuštěno, tím spíše ne pro nějakou dvoukoalici?

No nicméně dneska mě fakt udělali radost Starostové, kteří se cítí uraženi, že jim Bělobrádek dvoukolaici stopnul. Oni snad nepochopili, že ve společnosti nikdo o ně nestojí a jejich 1- 2 % jsou směšnými…

Závěr je jasný : Nejde už o Babiše, jde jen o to, kdo z těch hlupáčku klesne ještě více a co provedou.

Mimochodem, moc bych za to nedal, ale řekl bych, že tu megalomanii s Třetí silou voliči spočítají i Lidovcům. Chovali se tak směšně a pyšně, že to se neodpouští Že STAN v e Sněmovně nebude je skvělé. Gazdík si snad nad rámec svých reálných schopností oproti svému bývalému učitelskému platu jako místopředseda Poslanecké sněmovny vydělal dost. Ještě by to z nás chtěl ždímat? Copak něco umí?

Jiří Vyvadil, zakladatel skupin Babiš premiérem, Zeman prezidentem, Chceme jiné Česko, Evropu i svět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…