Jiří Vyvadil: Jestli někdo nebude prezidentem, pak je to určitě Horáček…

09.02.2017 15:17

Pokud vůbec se lidé zabývají politikou, pak je jistě na prvním místě (mě určitě ano) zajímá, jak dopadnou volby do Poslanecké sněmovny a kdo bude premiérem. Potom se může následně soustředit na prezidentské.

Jiří Vyvadil: Jestli někdo nebude prezidentem, pak je to určitě Horáček…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Otevřeně řečeno, jakákoliv kandidatura dnes ohlašovaná, ať již stávajícího prezidenta či kohokoliv jiného je psychologicky předčasná.

Průběh různých voleb kolem nás ukazuje, že se nakonec vždy rozhoduje až v onom posledním měsíci, ne-li v posledním týdnu.

Tak zazářil v Polsku Duda, který rozdrtil favorita - bývalého prezidenta Komorowského, tak zazářil Hofer a jen dlouhá protahovaná vedla k tomu, že jen nepatrně prohrál. Tak jako na běžícím pásu září ve Francii každý měsíc, ba každý týden jiný favorit.

Kdo dnes zhlédnul část představení pana Horáčka, kde představoval svůj podivný sbor poradců, pak větší rozpačitost až trapnost nemohl zažít. Ano, vydělal milióny, od vexlu k hazardu byl v podnikání jako ve vodě, v minulém režimu uměl s ním válet za pro sebe výhodných podmínek a je obdivovatelem dramaturga Havla.

Svého času Iva Pazderková Horáčka propagovala, že je skvělým textařem. To možná je. Ale přesto to nemůže být důvodem, aby se stal prezidentem. Ten člověk nemá myšlenku, je rozpačitý, těkavý, totálně nepřesvědčivý.

Mimochodem, pokud si někdo do týmu vezme kdysi milovanou herečku, dnes ztrhanou, fanatickou a nenávistnou postpolitičku Magdu Vašáryovou, tak mu snad ani není pomoci.

Ne, otázka prezidentských voleb fakt nejsou aktuální prioritou.

Nevíme, kdo bude prezidentem, i když má dnes ¾ roku před nimi Miloš Zeman drtivý náskok  před všemi, ale Horáček to určitě nemůže být a nebude.

Tak zle snad český národ na tom není. 

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

11:34 P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

Tvrdí to gruzínské vládní kruhy. Takže je to přesně tak, jak jsem předpovídal, a Putinova neschopnos…