Karel Světnička: Už je to tady. Nový kšeft kamarádů spolku Romancovové z našich daní?

16.02.2017 8:35

Tak už je to tady i když do apríla daleko. Sobotkou veřejně a Špidlou skrytě protěžované Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám Ministerstva vnitra v záchvatu činnosti vydalo ojedinělou tiskovou zprávu.

Karel Světnička: Už je to tady. Nový kšeft kamarádů spolku Romancovové z našich daní?
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Hic parta Evy Romancovové, rozené Krejné, pověstné nejdražší pošťačky studentských ložnic a české státní správy, nám sděluje, že založilo expertní skupinu na ochranu voleb.

Tady je ucelené znění té zprávy:

"Na MV se poprvé sešla skupina na ochranu voleb

Ministerstvo vnitra je gestorem voleb - odpovědnost za jejich řádný průběh vyplývá z kompetenčního zákona.

Pokusy ovlivňovat volby, obavy z rizik jejich ovlivnění jsou hlášeny z řady zpravodajských služeb partnerských států a jsou dohledatelné dokonce i v otevřených zdrojích. Jakkoli Ministerstvo vnitra nemá v současné době žádné konkrétní poznatky o ohrožení řádného průběhu voleb, za daných okolností nezbývá než vážně se zabývat tímto rizikem i v případě nadcházejících voleb v ČR. Proto CTHH po konzultacích se zpravodajskými službami založilo expertní skupinu, která má za cíl prověřit všechny potenciální scénáře útoku na demokratický průběh voleb, vytipování potenciálních slabých míst systému, prověření existence a efektivity věcných a zákonných protiopatření. Vycházíme ze zkušeností ze zahraničí, ale i z vlastní znalosti procesu přípravy a průběhu voleb.

Oblasti možných útoků: kybernetické útoky; útoky na jednotlivé kroky přípravy voleb; incidenty při volebních shromážděních; hlasování v zahraničí; otázka komunikace a koordinace uvnitř státní správy v případě kombinace útoků a celá řada dalších.

Činnost skupiny je vedena v utajovaném režimu. Skupina nebude poskytovat informace o své činnosti veřejnosti."


Co je vlastně sdělováno ve skutečnosti, že za naše peníze bude činěno?

Nějaké zpravodajské služby prý hlásí ovlivňování voleb. Nenapsali jací jsou to zpravodajci a z jakých zemí. Dokonce ani nenapsali, jak je ovlivňují. Nutno ale přiznat, že třeba se děsí skutečnosti: Svoboda sociálních sítí je neuchopitelná a neovlivnitelná, tudíž účelově nezmanipulovatelná, jak by si různí manipulátoršítí podvodníci přáli. Navíc ani všichni manipulátoři nemají přehled, která zpráva je správná a kterou naopak účelově vytvořil jejich kolega od vedlejšího stolu ve stejné kanceláři na vnitru. Těžko soudit, jak vnitro bude koho pronásledovat, když se někdo bude chtít hrubě zaútočit tvrzením, že dočasně bývalý zelinář Milan Chovanec není žádný hlupák zmanipulovaný kamarády pošťačky Romancovové, ale je opravdu hodně inteligentní vzdělanec v oboru právo. No, ale třeba se neděsí, jen tvrdí, že hlídají (za těžké peníze), ale jde jen o ty fleky. Že nic nenajdou? Ano, třeba proto, že to statečně hlídají. Ostatně i vnitro žertovně napsalo: "Ministerstvo vnitra nemá v současné době žádné konkrétní poznatky o ohrožení řádného průběhu voleb, za daných okolností nezbývá než vážně se zabývat tímto rizikem i v případě nadcházejících voleb v ČR" - Tupí debilové platící daně - plaťte nás za naší činnost, stejně nevidíte, co vlastně živíte...

Pak se lze dovědět, že namísto cenzury štvavých obskurních webů a vysílaček z Ruska, Kiribati nebo Kajmanských ostrovů, má parta CTHH MV, vedle námi slušně placeného válení se po kancelářích a zasedačkách kamarádů soudruhů od Romancovové, ještě i zřizovací pravomoci: "Proto CTHH .... ZALOŽILO expertní skupinu, která má za cíl...." - Opět s neadresnou alibistickou výmluvou na zkušenosti ze zahraničí. Nenapsali z jakého konkrétního zahraničí, možná ze Středoafrické republiky nebo Severní Koreje. Jestliže je ale celé CTHH MV zaměřeno na "štvavé imperialisty" z kapitalistického Ruska, potom je "zahraničí" jednoznačně předem určeno. Jen ale dříve tvdili, že cenzurují deziformační propagandu, kdežto nyní se rozšířili již i na zkušenosti z přípravy voleb? (Podle všech jejich dřívějších tvrzení sledují dezinformátorské štváče z Ruska, jestli ne, pak širokou veřejnost podvedli.)

Otázkou je, kdo jak podle jakých kritérií vybírá tu "expertní skupinu". Budou to jen vybraní kamarádi z podivné Metropolitní univerzity Praha nebo i jiní absolventi z té školy - třeba vděční celníci, kteří nějak svým soudruhům od pošťačky Romancovové pomohli? Kolik je ještě našimi daněmi řádně nezaopatřených celníků, či členů a příznivců ČSSD, které je třeba existenčně napakovat, před skončením jejich korýtek demokratickými volbami? Takoví "experti", nemohou být přece odbyti jen blbými 50 tisíci měsíčně, to by je nikdo za experty nepovažoval.

No ale mezi jejich "expertní" řady mohou být pozváni i mediální kritici Chovanco-Romancovové podvodu s CTHH MV. Třeba takový Jaroslav Bašta, dlouholetý velvyslanec České republiky v zemích východu, tedy osoba nejpovolanější, nebo bezpečnostní analytik Jan Schneider, bývalý dlouholetý zpravodajský analytik, či další zkušený zpravodajský veterán Miroslav Polreich. Než aby kritici (tedy zodpovědně uvažující občané) stáli v cestě jejich špinavým kšeftům z našich daní, to je lepší "zalepit jim počítačovou klávesnici úplatkem, třeba v podobě pravidelného měsíčního stotisícového platu, za zápis do některé z obskurních "expertních" skupin. Myslím, že by se ale u dotyčných se zlou potázali. Všichni jmenovaní pánové mají s totalitou své neblahé osobní zkušenosti, dva první navíc jako signatáři oslavované Charty 77.
Ani mně zatím expertní kšeft nenabídli. Asi si zjistili, že jsem už jinde psal, jak jsem během kontrolní činnosti odmítl úplatek na NKÚ, za což jsem byl odtamtud vyhozen. Chtěl jsem to totiž předat Policii ČR, ale bylo mi to příkazem zakázáno, a nepomohly ani soudy s pomocí pověstného Transparency International.

Na konci zprávy lze najít perly, co všechno mohou být útoky ke sledování. Každý z nich by stál za samostarný rozbor: "Oblasti možných útoků: kybernetické útoky; útoky na jednotlivé kroky přípravy voleb; incidenty při volebních shromážděních; hlasování v zahraničí; otázka komunikace a koordinace uvnitř státní správy v případě kombinace útoků a celá řada dalších."

Lépe než v nekonečném seriálu telenovely si lze představit, jak nějaký Ruský Serjoža kyberneticky útočí na naše volby a na myšlení našich zcela tupých voličů, kteří by snad chtěli volit tu nesprávnou stranu (tedy pokud ho za to někdo z CTHH MV nezaplatí). Ale třeba kyberneticky hrubě zaútočí i předvolebně - třeba již zmíněnou (dez)informací, že dočasně bývalý zelinář Milan Chovanec není žádný hlupák zmanipulovaný pošťačkou ze studentských kolejí Romancovovou, ale je opravdu hodně inteligentní vzdělanec v oboru právo. Stejně tak se tato informace může objevit na nějakých štvavých bilboardech či dokonce na volebních lístcích.

V případě incidentů při volebních shromžděních - co když se někdo provokatérsky zeptá na to, co za zmetky našimi daněmi živíme - i tohle je třeba přísně hlídat! Při hlídání útoků na volby ze zahraničí (z Ruska, jiné země CTHH MV nemá v mediálně slibovaném popisu práce), by jistě nebyl problém požádat o dohled přímo pana Putina. Když už s ním mluví prezident Trump, jistě neodmítne ani hvězdu studentských ložnic Romancovovou nebo její oranžové nadřízené.. Obava z kybernetického útoku na koordinaci a komunikaci ve státní správě je lichá - stačí na volby nechat jen nevzdělance, kteří neumí ovládat sítě a bude vše po staru na papíru. Pravda, ten se hůře falšuje. Je toho hodně co je třeba expertně kyberstřežit....

A perlička na závěr - finis coronat opus - pravdu zjistit je zakázáno! Dokládá to závěr předmětné zprávy z vnitra: "Činnost skupiny je vedena v utajovaném režimu. Skupina nebude poskytovat informace o své činnosti veřejnosti." - nikdo tedy nebude nic smět vědět. Ani co se tam děje, ani kolik tam je přímo či v různých tzv. expertních skupinách jakých příživníků živeno z našich daní....možná přesně kvůli tomu chtějí komunisté ve Sněmovně "oprášit" trest za příživnictví v trestním zákoníku....

Babiš má na starost kontrolu nakládání s veřejnými prostředky...pročpak mlčí a nemaká??? Třeba na vnitru? Co tam na něj vědí, že se bojí plnit svou zákonnou povinost?

Mgr.Bc. Karel Světnička

  • MS Piráti
  • Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.