Karol Hrádela: Je to pravda, nebo snad sním a své krásné sny vydávám za realitu?

30.07.2017 12:04

V České republice je vše v klidu. Dohody se dodržují, nic nekorektního se nechystá, nikdo nebude falešně obviněn, respektují se pravidla slušnosti, čekají nás, jak nám tvrdili, krásné zítřky.

Karol Hrádela: Je to pravda, nebo snad sním a své krásné sny vydávám za realitu?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Nerozpadla se bez oficiálního vypovězení jakákoliv volební koalice. Na webu jedné z trvajících koalic vpravo vidíme ve žlutém množství starostů bez jakékoliv dítěte zatahovaného do politiky, protože do politiky děti nepatří a až dospějí, nechť se rozhodnou dle své vůle...

Žádná strana alternativně nepřipravovala oslabení své konkurence tak, že vytvářela zdání společné kandidátky, aby partnera na poslední chvíli opustila a pokusila se získat politickou výhodu. Žádný nejvyšší představitel politické strany neodjel následně pro instrukce či spíše přemítání o dalším postupu do zahraničí. Jiný představitel této strany se pak nesnaží nás připoutat k sousední zemi, odkud byl oceněn i jeho "strýček".

Zrazený partner neexistuje. Nikdo se nesnaží po zradě mobilizovat své síly a získat hlasy například uvažováním – no hlasy vojáků, by mohl získat nejlépe armádní generál v civilu, ideálně starosta nějakého dvojměstí a pokud by třeba měl i zkušenosti z ministerské funkce, to by nebylo k zahození. Hlasy dalších přinese představa, že máme zájem o školství. Honem sehnat na kandidátku ředitele základní školy. Lidi se rádi baví, a tak rychle použít na kandidátku i komika, abychom sami nevypadali jako komici. Navíc je naděje na preferenční hlasy, a protože ctíme tradice a spojenectví, tak něco dohodněme v bývalém farním domě z roku 1770. Na učitele z VŠ taky nesmíme zapomenout. Máme přeci zájem o vědu a hlasy některých vysokoškolských studentů nejsou k zahození. Škoda, že za nás nebude kandidovat Karel Gott. To bychom měli hlasů důchodců.

V nejsilnější "opoziční" straně nikdo nevytváří kult osobnosti. Zařazují se na volitelná místa i osobnosti kritizující předsedu, a dokonce na takové místo zařadí i jeho dřívějšího oficiálního protikandidáta, když se již nikdo nezasadil o důsledné prošetření okolností vedoucích k úmrtí častého kritika politiky nynějšího vedení a o dostatečnou podporu jeho rodiny.

V "nejsilnější" politické straně respektují zákony, plní sliby voličům. Nemění kandidátky tak, aby tam nebyl nikdo, kdo nevyhovuje nejužšímu vedení a hlavně zájmům „křesťanskodemokratické frakce“, když prosazování těchto zájmů vede k jejímu posílení (nebo snad je jejich prosazování předzvěstí nicoty a drtivé volební porážky, kam jí tato politika přivede?)

Ve skutečně "nejsilnějším" hnutí se nepřipravuje nic, co může být realizováno až po 15. srpnu a nikdo nechystá po tomto datu útok státní mocí na jejího nejvyššího představitele podobného útokům na Sládka, Paroubka, Bártu atd. a to i když by to dopadlo u jako jmenovaných, protože se dle soudu ničeho nedopustili. Volby to ale stejně jako v minulosti ovlivní, hlasy připadnou jinam a ten kdo pomůže, bude spravedlivě odměněn. Konec konců bude spravedlivě odměněna v duchu křesťanskodemokratické politiky i rodina jiného ústavního politika odstraněním toho, co tak znehodnocuje jejich pozemky v možné budoucí rekreační oblasti… Stamiliony zbytečně případně vynaložené z veřejných zdrojů přece jsou nic v porovnáním se zhodnocením území, pardon, s lidskými právy.

Zejména nedochází k ovlivňování politiky z veřejných zdrojů dotováním soukromých subjektů, které následně v menším rozsahu pak financují politiku ze svých soukromých zdrojů. Největší kritikové korupce jsou skutečnými bojovníky proti ní a pokud někdo tvrdí něco jiného, tak nemá pravdu.

Plnění ústavních povinností nikdo nehodnotí jako volební kampaň a netvrdí, že by politici neměli plnit své povinnosti, protože pak by někoho mohlo napadnout, proč je vůbec máme.

Prostě vše je v pořádku, na nikoho se nic nepřipravuje a pokud snad ano, tak dotyčný, je již připraven, zná fakta, a očekává zradu, má již připravenou obranu, a to, že preventivní kroky nevidím a pak již může být pozdě, je pouze důsledek mého horšího zraku.

Nebo snad to, co popisuji, je možná sen, ale možná i pravda?

Převzato z Facebooku, publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…