Ladislav Kašuka: Jak dlouho si mohou Porošenko a Jaceňuk dovolit prohrávat válku?

14.01.2015 19:34

Kdy dojde ukrajinskému prezidentovi Porošenkovi a premiéru Jaceňukovi jejich čas? Jak dlouho mohou zůstat u vlády lidé, kteří nedokážou uspokojit požadavky svého lidu, neonacistů, kteří je dostali k moci, ani svých zahraničních podporovatelů z Evropské unie a USA?! Komu dojde první trpělivost s touto dvojicí neschopnou nic dotáhnout do konce?!

Ladislav Kašuka: Jak dlouho si mohou Porošenko a Jaceňuk dovolit prohrávat válku?
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Naštve se první zklamaný ukrajinský lid, který čekal slibované zlepšení životní úrovně a místo toho dostal bídu, mobilizace a zdražování a uspořádá nový majdan?!

Rozlobí se neonacistické těžce vyzbrojené dobrovolnické sbory, které volají po útoku na Donbas a na samotný Krym a vytáhnou na Kyjev, aby za provolávání banderovského sláva Ukrajině pověsili z jejich pohledu slabochy a zrádce na první strom, který bude zrovna poblíž?!

Ztratí trpělivost zahraniční sponzoři a loutkovodiči z EU a USA, nechají neschopnou dvojici nějak odstranit a dosadí na jejich místo někoho schopnějšího splnit jejich požadavky a přání?!

Nakonec je úplně jedno, komu dojde s výše jmenovanou dvojicí vrahů páchající genocidu na vlastním národu trpělivost jako první, protože hlavní je, že jejich čas se krátí a oni to moc dobře vědí! Každý, kdo se trochu vyzná v politice, ví, že ten, kdo chce vládnout zemi, musí mít za sebou buď silnou armádu schopnou ho ochránit (jako Pinochet), nebo musí být oblíben lidem, který se za něj v případě problémů postaví (jako Chávez). Co se týká zahraničních sponzorů a podporovatelů, měli by si pánové Jaceňuk a Porošenko prohlédnout staré fotky na kterých se západní vládci srdečně objímají s Kaddáfím, nebo Hussajnem a vzpomenout si, jak nakonec oba dopadli.

Ve světle všech těchto okolností tedy ukrajinskému prezidentovi a premiérovi, (kteří skutečnosti nejsou ničím jiným, než pouhými pěšáky v obrovské geopolitické šachové partii, kterou rozehrál tým USA a Evropské unie proti týmu Ruska a Číny), nezbývá nic jiného, než se pokusit boj který začali dokončit ke spokojenosti aspoň dvou ze tří stran, od kterých jim hrozí riziko, že je připraví o jejich posty a moc.

Nenechme se tedy ošálit a nečekejme ze strany Porošenka, nebo Jaceňuka smířlivost a mír, nebo uznání práva Donbasu a Krymu na samostatnost poté, co došlo ke kyjevskému puči a k nelegitimní změně vlády v rozpory zmítané ukrajinské zemi.

Mnohem pravděpodobnější je, že se válka v Donbasu rozhoří mnohem větší silou a nakonec do ní bude zataženo přes Krym i Rusko, protože o to přece od chvíle co se ukrajinský převrat nepovedl podle plánu a americká armáda nezískala pro sebe a vojska NATO Krym a námořní základnu v Sevastopolu celou dobu jde!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…