Miroslav Kulhavý: Kdy už politici přestanou s volebním troubením?

26.10.2017 9:41

Už je několik dní po volbách a na rozdíl od všech politologů a komentátorů slyšíme od zvolených politiků do parlamentu ČR jen zadrhnutou desku: „S Babišem ne, s Babišem ne, s Babišem ne…

Miroslav Kulhavý: Kdy už politici přestanou s volebním troubením?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítěz parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve sněmovně 78 křesel

Mezi širokou odbornou veřejností panuje všeobecná shoda, že je vždy lepší sestavit vládu z voleb, než čekat na další termín občanského volebního rozhodování s úřednickou vládou v čele. V takovém čase se řada projektů zastaví, vláda koná jen to nejnutnější a pohne se případně jen s tím, kde je téměř 100% shoda, což bývá zřídkakdy.

Jak to, že takoví zkušení matadoři jako jsou pánové Fiala(ODS), Gazdík (STAN), Filip (KSČM) Zaorálek (ČSSD), Bělobrádek (KDU), vševědoucí Kalousek (TOP 09), ale i žádní nováčkové v politické matematice panové Okamura (SPD) a Bartoš (Piráti), nejsou schopni k tomu halasnému „A“ přidat to potřebné „B“, aby jejich vyjádření mělo úroveň alespoň normálně informovaného občana, natož lídra politické strany. Taková ukázka vrcholného pokrytectví se hned tak nevidí. Přiznat, že svým kolektivním odmítavým postojem nechtějí vládu z voleb a přitom neříci, co dál, je dupání malé holčičky na tenkém ledu: „A ne!, a ne! A ne! Až se propadne pod led. Kdopak ji bude zachraňovat?

Tak, jak se nazýváte „tradiční demokratické strany“, Babiš je (i dle jeho výroku) bezpochyby vaše dílo a nestačilo vám varování z minulých voleb; svou tupou rétorikou s ústředním heslem „antibabiš“( viďte p. Kalousku) jste jen přilili olej do ohně. Systematické vytahování špíny bylo až moc zjevné svou plánovitostí a volič vám to neuvěřil. Aby dnes toho nebylo málo, paní skoro poslankyně za ODS V. Ludková si otevře…ústa a voliče ANO pošle na okraj společnosti jako „lopaty“ a důchodce. Ten nahoře byl zase jednou doma, že ji do parlamentu nepustil; stačí , když svá moudra šíří na radnici Prahy 8.

Teď po volbách chcete znova svým postojem státotvornému Babišovi do možných předčasných voleb ještě více nabít – ne kulovnici, ale rovnou bazuku! Vedle diskutovaných různých modelů na sestavení vlády včetně té menšinové, nebyl (možná jsem nezaznamenal) prezentován návrh cílené velké koalice. Tedy, vy tradiční demokraté, zapomeňte na předvolební rétoriku, spojte se, nejlépe min. tři a nedovolte, aby měl Babiš ve prospěch státu sólo a byl geroj. Buď vezme do vlády tři spojence a nebo nic. Odmítne-li, bude mít on za neustavení vlády v ruce černého Petra! Z této pozice to určitě svým voličům zdárně vysvětlíte, jak z hodnocení kvality voličů od odbornice z ODS vyplývá, neb ti vaši jsou svou inteligencí nadprůměrem.

Zabijete více much najednou: nebudete ti špatní, kteří zabránili vzniku vlády, budete u toho, kde se „vaří“ zákony a již z vlády půjde hlas, který zákon má projít a který ne a proč. To budou politické body, které příští volič bude zvažovat. Příprava na další volby musí být pro řadu z vás delší než jeden rok (případný termín spolu s obecními), protože nejdříve bude nutná operace (výměna kádrů), pak rekonvalescence (noví se musí ukázat), následuje kondiční trénink ( výběr lídrů) a teprve po té je možné se účastnit soutěže (volební klání).

Setrváte-li na současné zadrhnuté desce, ztráty z čekání na nové rozdání karet vám budou přičteny k tíži a ze spodních pater politiky se nedostanete; možná, že někdo (víme kdo měl namále) spadne i do sklepa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…