Miroslav Kulhavý: Německo je nebezpečný soused

06.10.2017 15:35

Přes oslabení bude vládu v Německu sestavovat staronová vůdkyně v sukni a to není dobrá zpráva. Vím, je to očekávaný výsledek, ale přáním otce myšlenky bylo pro ještě větší propad té, která ohrožuje celou Evropu a zvláště svoji rodnou hroudu.

Miroslav Kulhavý: Německo je nebezpečný soused
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Angela Merkel ve svých předvolebních prohlášeních vysílala signály do různých skupin voličstva a podtrženo, sečteno, když jí neublížil lobing pro hlasy muslimů prohlášením, že islám patří k Německu, je zřejmé, že po všech muslimských násilnostech a tureckých protestech ve prospěch Erdogana, se Němci ještě dostatečně neprobudili. Bude to odklad na celé čtyři roky a nebo, po dalších islámských akcích s krví na dlažbě, ji ulice sundá a nebo ještě lépe rovnou pošle do vězení? AfD sice zaznamenala historický úspěch (bez nácků ve svých řadách by to bylo ještě lepší), ale na ovlivnění faktické politiky je to málo. Jediné, pro ně hmatatelné aktivum, bude prostor v parlamentu k burcování občanstva.

Obdobné, a pro zásadní řešení otázek kolem islámu ještě horší, se rýsuje rozložení sil k našim volbám. V předvolebních debatách, když přijde řeč na migranty, mají mnozí, kteří ještě nedávno o islámu ani nehlesli, plná ústa bezpečnosti občanů a to tak, že se zdá, že budeme, při uskutečnění jejich slov, největší pevností v Evropě. Je již tradicí, že při vaření volebního guláše jsou vykrádány aktuálně nosné myšlenky z jiných stran. A také je již tradicí, že po volbách se u mnohých (zvláště u těch, kteří se do sněmovny dostanou) projeví absolutní ztráta paměti o tom, co ještě před měsícem vykřikovali na náměstích.

Pokud jde o islám, není na škodu malé ohlédnutí. Před pěti šesti léty měli ti, kdož na nesoulad islámu s evropským právem upozorňovali, ty nejhorší nálepky; od islámofobů, xenofobů, až po rasisty konče. Dnes, třeba od ODS nebo od Okamury a dalších, uslyšíte to, co bylo před časem nemyslitelné. Občan u voleb, ale hlavně pár dní před nimi, by si měl srovnat názorové spektrum i s ohlédnutím zpět. Např. BPi – obrana domova má, vedle další názorově zpracovaných odvětví, na islám stále stejný pohled a stejné návrhy řešení. Jsou i jiné strany, které mají k islámu a k muslimské migraci stejný přístup: TOP 09, Zelení, po duelu na seznamu.cz  Okamury a Bartoše i Piráti; ti stále po žebříku pseudohumanity a jednostranně pojatých demokratických svobod lezou muslimům do zadku. Migrant je u nich bez dalšího rozlišení obecný pojem, ale pochopit nerovnítko mezi pologramotným muslimským Afričanem a třeba Ukrajincem je nad jejich schopnosti. Už vůbec je jim cizí brát v potaz platné zákony a odvodit z nich vůči islámu patřičné závěry.

Ale zpět k titulku. To, že to mamá Merkel „pohnojila“, to už dnes zastává většina alespoň trochu uvážlivých. To, že máme s Německem zcela otevřenou hranici má své nesporné výhody, ale ta v sukni nás staví před závažné rozhodnutí. Denně k nám z její migrantské líhně proudí stovky muslimů, o kterých nevíme, co jsou zač. Dilema je jasné: největší obchodní partner nás ohrožuje svou neuváženou migrantskou politikou. Politik se musí rozhodnout, co má převážit; zda byznys nebo bezpečnost občanů a je zřejmé, že ani jedno řešení nebude dobré. Hledat střední cestu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, je dost nereálné. Zůstat však jen hluchý a slepý, to do té politiky neměl raději chodit.

V prvé řadě je potřeba tento jev pojmenovat (vážení budoucí vyvolenci) a vytrvale vyžadovat vyjádření druhé strany s požadavkem na úpravu přeshraničních „výletů“ těch, kteří na azyl čekají a zvláště těch, kteří byli odmítnuti – jejich frustrace je nevypočitatelná! Najde se po volbách politik, který, byť diplomaticky, ale se vším důrazem to Angele Merkel objasní? Ruku v ruce s tím jde požadavek na objasnění postavení islámu v Německu s ohledem na evropské právo;  je to jejich věc, ale při volném pohybu osob tak trochu i naše.

Bez těchto otázek u veřejného diskusního stolu (viďte pane Moravče a spol. v ČT) to je cesta k pomalému zániku demokracie – se svobodou slova na prvním místě. A nebo k občanské válce. Je poctivé konstatovat, vážení budoucí politici, že při druhé variantě se před zlobou oprávněných neschováte.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…