Miroslav Kulhavý: Pane Fialo z ODS, jste dnes největší pokrytec v povolebním vyjednávání

05.11.2017 16:37

Mluvíte dlouho, žádné vulgarismy, oháníte se demokracií jako klackem na všechny oponenty, vystrkujete vaše druhé místo, které je jen o prsa (myšleno jen ta mužská) před dalšími, skoro jako prvního oprávněného na sestavení vlády, ale ani slovo co dál, tedy co potom, když Váš slepenec nedostane důvěru parlamentu?!

Miroslav Kulhavý: Pane Fialo z ODS, jste dnes největší pokrytec v povolebním vyjednávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Kdo bude vládnout v demisi? No přece pan skromný Fiala se svou skvadrou, zcela jasně pak netoužící (demokraticky?) po předčasných volbách. A za jak dlouho budou případné předčasné volby? Určitě v řádu měsíců až necelý rok a za tu dobu se dá spáchat ledacos „potřebného“!

Pokud (zatím) všechny strany říkají své hlasité NE ke spolupráci s Babišem a rovněž již předem odmítají jakoukoli podporu jeho menšinové vládě, musí si veřejně přiznat, že - ač se jim to nehodí (ve stranických pokladnách je vidět na dno), směřuje jejich postoj zákonitě k předčasným volbám. Ale i to má pan vrchní pokrytec vymyšleno.

Když se ho teď zeptáte na předčasné volby, určitě vám řekne, že pro ně nejsou. Když mu namítnete, že svým postojem de facto ano, odmítne to ve své neodpovědi, že je na panu Babišovi, aby věc řešil. A ta neodpověď se vám bude vracet jako bumerang na každý pokus z něj vymámit realistické hodnocení současného stavu.

Jiná situace by nastala, když by se mu s pomocí Boží, ale i pekla, podařilo získat možnost třetího pokusu o sestavení vlády. Co bychom se dočkali v žádosti o podporu u ostatních politických stran? To by bylo barvité vyhrožování předčasnými volbami, poukázání na stranické finance a třeba také vyhrožování ještě větším ziskem % pro Babiše, respektive pro ANO! Určitě by zazněla i obecná pravda, že voliči rozhodli a je na politicích, aby se v duchu voličského pověření dohodli. Mluvit o tom dnes je pro p. Fialu neefektivní, předčasné.

Za sebe mohu jen dodat, že případné řešení bude rovněž ovlivněno blízkostí prezidentských voleb a případným vyslovováním podpory pro určitého kandidáta. Spekulaci pana Fialy na úrovni čistého pokrytectví to asi moc neovlivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…