Petice proti odvolání starostky obce Loučná nad Desnou, paní Petry Harazímové, MBA

05.04.2019 20:30

My, níže podepsaní občané obce Loučná nad Desnou, vyjadřujeme zásadní nesouhlas s odvoláním paní Petry Harazímové, MBA z funkce starostky naší obce.

Petice proti odvolání starostky obce Loučná nad Desnou, paní Petry Harazímové, MBA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

proti odvolání starostky obce paní Petry Harazímové, MBA.

My, níže podepsaní občané obce Loučná nad Desnou, vyjadřujeme zásadní nesouhlas s odvoláním paní Petry Harazímové, MBA z funkce starostky naší obce.

Odvolání starostky dne 25. 3. 2019 a způsob jeho provedení považujeme za porušení základních principů demokracie. Níže jmenovaní zastupitelé nerespektovali naše právo vyjádřit se a být o tomto faktu informování předem. Jejich chování bylo nestandardní, netransparentní, nekorektní a v rozporu s ustanovením § 93 odst. 1 a 2 zákona o obcích.

Pokud dochází k tak významné změně ve vedení obce, jakým odvolání starostky bezpochyby je, měli by mít občané možnost se takového jednání zastupitelstva účastnit, resp. být dopředu informováni o jeho programu.

Domníváme se, že takové konání nesmíme nechat bez reakce, nesmíme si nechat líbit zvůli několika jedinců, kteří nejsou ochotni s občany komunikovat a odpovídat na jejich otázky. Na veřejném zasedání bylo patrné, že paní starostka má absolutní většinovou podporu přítomných občanů, přesto nebyl nikdo z šesti zastupitelů ochoten občany vyslechnout, zodpovědět jim legitimně na položené otázky.

Paní Petra Harazímová, MBA pracovala ve vedení obce s plným nasazením a vždy s úmysly prospět především občanům. Oceňujeme práci, kterou nová starostka započala a chceme, aby měla možnost v ní pokračovat.

Volili jsme zastupitelstvo obce a věřili jsme, že bude pracovat pro dobro obce a nás občanů. Mezitím se jen neustále hádáte a měníte to, na čem jste se původně dohodli. Přestaňte už konečně brzdit rozvoj naší obce a bojovat jen o politickou moc a Váš osobní prospěch. Udělejte to nejlepší, co pro naši obec udělat můžete!

My, níže podepsaní, vyslovujeme tímto nedůvěru zastupitelům: Jaroslavu Sembdnerovi, Ing. Davidu Chytilovi, Mgr. Janě Staňkové, Pavlu Třískovi, Petru Švecovi a Ing. Miroslavu Pospíšilovi a žádáme je, aby se vzdali mandátu zastupitele.

Pozn.: Petici je možné podepsat v tištěné podobě na vybraných místech v obci Loučná nad Desnou, případně i elektronicky. V případě, že bude podpis uveden vícekrát, bude započítán pouze 1x.

Za petiční výbor:

Jitka Fabiánová Loučná nad Desnou 82, 788 11

Vlasta Krůželová Loučná nad Desnou 23, 788 11

Alena Holacká Loučná nad Desnou 70, 788 11

Petici můžete podepsat ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…