Petr Hampl: Sluníčkáři se horlivě podřizují

31.12.2018 13:05

Na zavádění islámského práva šaríja, které momentálně intenzivně probíhá v EU (včetně ČR) je zajímavé to, že nevyšel žádný výnos ani deklarace "ode dneška je islámské právo nadřazené světskému".

Petr Hampl: Sluníčkáři se horlivě podřizují
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Ani se nehlasovalo v žádném parlamentě. Neproběhl žádný viditelný krok, ústavní soudy pouze začaly vynášet rozsudky založené na tom, že v případě rozporu mezi islámským a světským právem se postupuje podle islámského.

Muslimové tedy mohou mít na území EU sex s 12letými dívkami, kritika islámu je zakázána, násilí muslimů vůči nevěřícím je trestáno jen velmi mírně (pokud vůbec), rozdělování majetků se řídí podle islámského práva a nikoliv podle občanských zákoníků. Některé aspekty šárije zatím aplikovány nebyly a možná ani nebudou, nezavedly je totiž ani některé arabské země. Vztahy a spory mezi "nevěřícími" se nadále řídí podle sekulárních zákonů - i to je v plném souladu se šárijí.

Sluníčková propaganda může tedy nadále povykovat, že tu žádní muslimové nejsou, k žádnému zavádění islámského práva nedochází atd. Pokud jim ukážete konkrétní případy, namítnou, že se jedná pouze o jednotlivé případy a že usuzovat na celkový trend je projevem rasismu. A mezitím se horlivě podřizují.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…