Petra Paroubková: Opět se projevila "třídní spravedlnost" českých soudů

16.04.2012 19:26

Stanovisko Petry Paroubkové k rozhodnutí Nejvyššího soudu

Petra Paroubková: Opět se projevila "třídní spravedlnost" českých soudů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

Rozhodnutím Nejvyššího soudu ve věci mého sporu s časopisem Reflex, kdy žádám omluvu za uveřejnění nestoudného komiksu Štěpána Mareše, se opět projevila třídní spravedlnost soudů v ČR. Je přitom zajímavé, že soudy v mém případě rozhodují naprosto opačně, než rozhodovaly v případě soudního sporu ministra Březiny, který s Reflexem vedl obdobný spor.
 
Soudkyně v případě mé žaloby na jedné straně připustila, že šlo o vulgární karikatury, ale na druhé straně žalobu zamítla s odůvodněním, že z hlediska objektivního nedošlo k zásahu do mých osobnostních práv. S tímto odůvodněním pochopitelně nesouhlasím a proti rozhodnutí se odvolám k Ústavnímu soudu ČR. Bude-li to nezbytné, tak spor povedu až k Evropskému soudu pro lidská práva. Čas v této záležitosti nehraje žádnou roli. A české soudnictví bude mít o další ostudu postaráno.
 
Připomínám, že autor komiksu Štěpán Mareš v dané době velmi dobře věděl, že mé těhotenství bylo rizikové, a proto si mohl lehce domyslet, že jeho neomalený osobní útok mne hluboce zraní. Žaloba na ochranu osobnosti má jediný cíl: uhájit čest mou i čest dcery Margarity.
 
Petra Paroubková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petra Paroubková

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.