Plénum České konference rektorů: Podporujeme návrh zákona o univerzitních nemocnicích

17.02.2017 13:36

Plénum České konference rektorů (ČKR) přijalo na svém 139. zasedání, Výročním shromáždění ČKR, následující usnesení:

Plénum České konference rektorů: Podporujeme návrh zákona o univerzitních nemocnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pečeť Univerzity Karlovy

1.     ČKR schválila Výroční zprávu o činnosti ČKR za rok 2016 a Zprávu o provedené revizi hospodaření ČKR v roce 2016.

2.     ČKR schválila rozpočet ČKR pro rok 2017.

3.     ČKR ustavila pracovní skupinu pro přípravu hodnocení vysokých škol v souladu s Metodikou hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací schválenou Vládou ČR.

4.     ČKR oceňuje dosavadní činnost Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství a kvalitní spolupráci s ním. Doporučuje však, aby Národní akreditační úřad pro vysoké školství v budoucnu pro svoji činnost nepožadoval po veřejných vysokých školách opakované dodávání materiálů, které jsou pro vysoké školy dlouhodobě platné a v podstatě neměnné. 

5.     ČKR považuje za nutné, aby v rámci výzvy 02_16_019 Excelentní výzkum Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání bylo financováno co nejvíce projektů, které byly hodnoceny jako velmi kvalitní. ČKR žádá navýšení alokace prostředků pro tuto výzvu.

6.     ČKR podporuje návrh zákona o univerzitních nemocnicích.

7.     ČKR podporuje úsilí ministryně školství, mládeže a tělovýchovy o navýšení rozpočtu vysokých škol o 4,5 mld. Kč pro rok 2018 a navyšování prostředků na institucionální financování tvůrčí činnosti. Pravidelné navyšování těchto prostředků je nezbytnou podmínkou pro zkvalitňování vzdělávací a tvůrčí činnosti vysokých škol.

8.     ČKR požaduje společně s Akademií věd ČR zvyšování institucionální podpory vědecko-výzkumné činnosti vysokých škol a Akademie věd ČR.

 Za Českou konferenci rektorů Tomáš Zima, předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.