Protikorupční Kverulant: Besip opět hasí benzinem

27.07.2016 13:14

Kampaň za vyšší bezpečnost silničního provozu se opět odehrává i na billboardech. Kverulant.org to považuje za kontraproduktivní a protestuje proti tomu vlastním krátkým videem.

Protikorupční Kverulant: Besip opět hasí benzinem
Foto: pixabay.com
Popisek: Billboard - ilustrační foto

Policie ČR v roce 2015 šetřila 93 067 nehod, při kterých bylo 660 osob usmrceno, 2 540 bylo zraněno těžce a 24 426 lehce. Odhadnutá škoda činila 5 439 mil. Kč. Nejčastější příčinou nehod bylo podle policie to, že se řidič plně nevěnoval řízení vozidla. Tímto způsobem došlo k 15 311 nehodám, v jejichž důsledku v roce 2015 zemřelo 87 lidí. Nejčastějším druhem nehody byla srážka jedoucích vozidel (35,9 % z celkového počtu nehod) a srážka s pevnou překážkou (21,3 %). Při srážce s pevnými překážkami v roce 2015 zahynulo 168 osob. V několika případech byl touto překážkou billboard.

Billboardy nejen zabíjejí, ale poutají k sobě řidičovu pozornost a zvyšují tak počet dopravních nehod. Kverulantovi proto vadí, že se kampaň za vyšší bezpečnost silničního provozu opět odehrává i na billboardech. Kdo to s bezpečností silničního provozu myslí vážně, měl by se billboardům vyhýbat a bojovat za jejich výrazné omezení. Kverulant.org proti kampani na billboardech protestuje vlastním minutovým videem.

V září 2017 budou ze zákona odstraněny billboardy u dálnic a silnic I. třídy

Zmíněnou kampaň za větší bezpečnost na silnicích nedávno spustila asociace Záchranný kruh ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem a oddělením BESIP ministerstva dopravy. Kampaň zvaná Ty to zvládneš zejména radí, jak se chovat po nehodách.

I díky Kverulantově aktivitě budou v září 2017 ze zákona odstraněny billboardy u dálnic a silnic I. třídy. Kverulantův tlak na Ředitelství silnic a dálnic vedl k tomu, že do konce třetího čtvrtletí roku 2015 odstranilo již celkem 578 billboardů, z toho 183 z okolí dálnic a 395 podél silnic I. třídy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.