Vladimír Ustyanovič: Duel komik senátor Fischer vs ředitel PPF Mlynář

12.04.2019 15:29

10. dubna proběhl na veřejnoneprávní Čt 24 duel ve formátu 2:1 - moderátor Kubal a senátor Fischer proti řediteli PPF Vladimíru Mlynářovi, kterého jsme znali z dřívějška jako ministra informatiky Grossovy vlády.

Vladimír Ustyanovič: Duel komik senátor Fischer vs ředitel PPF Mlynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Senátor Fischer se asi inspiroval kandidátem na ukrajinského prezidenta Volodymyrem Zelenskym, který převálcoval stávajícího prezidenta Petro Porošenka ziskem 30% hlasů proti necelým 15% Porošenkových hlasů. Práce herce, zejména populárního vyžaduje dřinu a mnoholeté úsilí - nejenom aby zaplnil sály při vystoupeních, musí sršet nápady, improvizacemi. Výsledkem této mnoholeté tvrdé dřiny, kde propotí nejedno sako je to, že u většiny Ukrajinců získává obrovský obdiv a stále větší a větší důvěru.  Mohu říci, že je to podobný fenomén, jako u voličů amerického prezidenta Donalda Trumpa, boj proti establishmentu předchozích vlád, které slibovaly, nic nesplnily, pouze je zajímala jejich tučná konta a moc, a to nejen moc peněz, ale především moc nad světem.

Komické výroky senátora Fischera jsou snad dílem nechtěného, snad dílem jeho přesvědčení o své dokonalosti a neomylnosti. Tyto výroky myslí smrtelně vážně a padají jako na běžícím pásu. Blekotání o jednání v Bundestagu, přičemž víme, že Němci a Britové spolupracují s firmou Huawei a tuto firmu nepovažují jako bezpečnostní riziko, je ryze zavádějící.

Senátor Fischer by si měl uvědomit, že smlouvy firem jsou uzavřeny mezi dvěma subjekty a těžko může hodnotit, co je předmětem  těchto smluv.

Ředitel Mlynář sdělil, že jsou to mnohdy uzavřená memoranda a firmy, ať je to PPF či jiné firmy ve vlastnictví PPF, se striktně drží toho, co zákon nařizuje. Také deklaroval, že firma bude dodržovat zákony, které přijme Evropa či ČR a vždy dodržuje zákony v zemích, ve kterých podniká, ať je to Rusko, Čína, Holandsko, atd.

Senátor Fischer si spletl dobu, když důrazně prohlásil s výrazem Hamleta, že jsme ve studené válce. Unikla mu podstata, že nedefinoval potencionálního nepřítele, což můžeme chápat, že tímto je pro senátora celý svět. Může se to jevit jako počátek určité psychické choroby. Rovněž má starost o 10 mil. občanů a jejich bezpečnost. Staví se do role experta na bezpečnost a odborníka všeho druhu.  Chci mu sdělit, že bezpečnostním expertem se nestane člověk za pár měsíců na různých odborně-ideologicko-politických školeních, že je to práce na desítky let, přičemž  senátor Fischer viděl bezpečnost z okna rychlíku a to polovinu cesty prospal. Lidi zajímá, jak zaplatit nájem, hypotéku a nemají čas poslouchat politické blábolení senátora Fischera, který si chce užít pár chvil slávy na televizní obrazovce, samozřejmě kde jinde, než v České televizi. Vyvolává fobii vnějšího nepřítele, jak jsme byli svědky v minulém režimu, kdy byl asi učenlivým žákem tehdejších stranických kádrů.

Jak sdělil ředitel Mlynář, Pavel Fischer se pokusil živit jako lobbista. Pod tímto názvem si můžeme myslet, zařídím a slíbím všechno, co si přejete, možné i nemožné, taky se tomu říkalo obchodník s deštěm. Fischer nabídl své služby PPF, ta s ním ale neuzavřela smlouvu. Pražská strojírenská za bývalého ředitele s Fischerem smlouvu uzavřela, údajně jí dluží 10 mil. korun za nesplněné rozbory, studie, atd. Takový je to čestný a pracovitý muž. Co mu zbývá, než se živit politikou v parazitoidním senátu, který je super cestovkou s nulovou odpovědností a vlastně nadbytečným tělesem našeho politického systému.

Závěrem bych chtěl říct, že možný prezident Ukrajiny je komik, stejně jako prezident Regan byl herec, tak mu držím palce v druhém kole. Senátor Fischer je politický manipulátor, tragikomik, věřím v moudrost voličů, že takového narcise si opravdu nezvolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…