Bárta: Doplní Picek Nečasovy nestranické mazánky?

20.01.2013 6:30

Premiér Petr Nečas má jasnou strategii a koncepci, jak si bude řídit ministerstvo obrany a nechce, aby mu někdo rušil jeho kruhy.

Bárta: Doplní Picek Nečasovy nestranické mazánky?
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Jeho sebevědomí zašlo až tak daleko, že ve středu na jednání vlády chce probírat několik materiálů dotýkajících se dalšího směrování armády, aniž by v té době byl ve funkci nový ministr obrany, kterého chce jmenovat až po prezidentské volbě.

Vlastní odsouvání jmenování po prezidentské volbě je na jedné straně moudrý krok, neboť ať už bude prezidentem zeman nebo kníže, bude to prezident, vrchní velitel ozbrojených sil, a měl by s ním tedy premiér jmenování nového ministra obrany pochopitelně konzultovat.

Nicméně ono projednávání materiálů obrany na středeční vládě ukazuje na velmi zajímavý fakt. A sice, že Nečas ví, co chce na resortu dělat, a tudíž ví i to, skrz koho tam chce svou vůli prosazovat. Proto nejpravděpodobnějším kandidátem je navrácený první náměstek generál Vlastimil Picek, energizér, kterým Nečas posiluje svoji moc na úkor ODS, neboť kdyby vyhověl regionům, či lépe řečeno kmotrům ODS, kteří opakovaně chtějí na obranu nominanta ODS, poslance exprimátora Ústí nad Labem Jana Kubatu, tak by de facto ztratil svůj vliv na ministerstvo obrany.

Jinak řečeno nejpravděpodobnější je rozšíření Nečasových mazánků nestraníků. A tak Picek zaujme místo vedle ministra školství Petra Fialy a ministra vnitra Jana Kubiceho

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…