Bobošíková: S politickými parazity nemáme nic společného

03.06.2012 9:49

Z vystoupení Jany Bobošíkové na ideové konferenci Suverenity (SBB) 26. 5. 2012

Bobošíková: S politickými parazity nemáme nic společného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Vážení čestní hosté, vážení členové Suverenity, dámy a pánové,

neuvěřitelných dvaadvacet let uplynulo od okamžiku, kdy jsme se do budoucna dívali s nadějí. Kdy jsme byli přesvědčeni, že nás k prosperitě dovede svoboda a poctivá práce. A tedˇ jsme překvapeni a znechuceni. Z množství parazitů všeho druhu kolem nás. Napadli všechno a všechny. Místo svobody zaujala nezodpovědnost a poctivá práce sklízí posměch. Korupce se stala součástí systému a spravedlnost už není jen slepá, ale i hluchá a němá. Nic a nikdo není tím, čím by měl nebo čím se zdá být.

Proč se nehlásíme k české pravici ani levici

Proto se tak v Suverenitě bráníme nálepkám. Proto nechceme v této situaci odpovídat na otázku, zda-li  jsme pravice či levice.  S kým nás pak budou házet do jednoho pytle? Co máme mít na mysli, řekneme-li pravice? Současnou vládu, která si říká pravicová, ale umí jen levicově zvyšovat daně a dál zadlužovat republiku? Rozplizlou ODS s nerozhodným předsedou a s kmotry v zádech? Nebo snad myslíme onou pravicí pohrobky lidovců a odpadlíky z ODS, sešikovaného pod jediným knížecím titulem s názvem TOP 09?

Jak máme odlišit pravicové a levicové strany v situaci, kdy ruku v ruce vytvářejí finanční oligarchie v krajích, aby mohly lépe a hlavně nerušeně plundrovat krajské rozpočty a rozkrádat dotace.

A řekneme-li levice, myslíme tím snad licoměrnou ČSSD, která se před kamerami zastává chudých a v zákulisí šustí bankovkami, ukrytými v podlahách luxusních vil svých hejtmanů? A tím jen nahrává další straně, která si také hraje na levici - oportunistické KSČM, jejímž jediným politickým kapitálem jsou průšvihy těch druhých. Myslíme levicí tu ČSSD, která nám vnucuje euro, které, jak se jasně ukazuje, spolehlivě ožebračí právě ty nejchudší?

A co třeba odbory? Dají se tak vůbec nazvat subjekty, které bojují za sociální dávky, namísto toho, aby se staraly o důstojné mzdy a pracovní podmínky pro ty, kteří sociální dávky neberou, ale pracují?

Opravdu věříte, že to tak má být, že tohle je ta svobodná soutěž vizí a politických řešení? Ne, není, tak to nemá být. Je to jen divadlo pro lidi, které pestrými a nevkusnými kulisami zakrývá vlastní páchnoucí zázemí a zhoršující stav i perspektivy života v zemi, která dávno mohla být na špičce evropských států!  V zemi, která má jednu z nejstarších univerzit na světě, ložiska uranu a lidský potenciál, který by jí mohla závidět kdejaká velmoc. V zemi, která vyvážela technologie, investiční celky, megatuny masa a obilí. Jen jeden příklad - budete mi věřit, když vám řeknu, že jen v osmdesátých letech postavili naši technici a dělníci šedesát procent iráckých rafinérských kapacit?

Dávali jsme důvěru patolízalům a loutkám

Dámy a pánové,

ptáme se, proč to všechno skončilo? Odpověď je tvrdá. Velmi tvrdá. Sami jsme to chtěli! To my jsme dovolili patolízalům a lehce ovladatelným loutkám, převlečeným za volené zástupce, aby náš potenciál, konkurenceschopnost a prosperitu poníženě položili na oltář evropskému božstvu. Brusel zavelí, český premiér či ministr zašoupe nohama a padne další česká farma, ocelárna nebo cukrovar. To my jsme aplaudovali první polistopadové politické reprezentaci, když ve prospěch německých a francouzských firem likvidovala náš zbrojní průmysl, čímž následně poslala do kolen řadu dalších průmyslových oborů!  My jsme horovali pro socialistu Miloše Zemana, který zcela nesocialisticky zprivatizoval banky ve prospěch nadnárodních bankovních korporací, a tak dopustil, aby naše finanční instituce ovládly zájmy Belgičanů, Rakušanů či Francouzů. Komu pak dají asi přednost, jde-li o financování lukrativní zakázky? České nebo rakouské, francouzské či belgické firmě?

Byla to socialistická vláda Miloše Zemana, která umožnila ovládnout několika málo investorům celou řadu podniků a vytěsnit stát z klíčových finančních institucí, nebo třeba chemických továren a dolů. A byla to právě vláda Miloše Zemana a následně ČSSD, která je zodpovědná za likvidační vstupní podmínky našich zemědělců do EU.

Byli to opět čeští voliči, kteří léta pomáhali do vlády lidovcům, přesto, že se paktovali se sudetskými Němci a otevřeli penězotok směrem z našich dálnic k rakouské firmě Kapsch. A co se stalo pak? Když se převlékli za TOP 09 a vsadili na modrou krev? Za velkého potlesku se usadili – hádejte kde? No přece opět ve vládě a rovnou na ministerstvu financí. Přesně na tom ministerstvu, které je zodpovědné za výběr daní a zdraví státního rozpočtu. Na koho si asi pod vedením místopředsedy TOP 09 došlápne? Na českou firmu, českého živnostníka nebo na zahraniční korporaci? Jen ať nám ministr Kalousek řekne, kolik nadnárodních firem s obratem nad sto miliónů korun zkontroloval! A jakou daň jim doměřil. Třeba pro to, aby měl peníze na vzdělání našich dětí, kterým dnes roste úspěšná konkurence ne u nás, ale v zemích, jako je Indie, Brazílie nebo Čína! Myslíte si, že o tom přemýšlí alespoň z poloviny tak intenzivně, jako o miliardách pro biskupy a arcibiskupy?

Vážení členové a příznivci Suverenity,

nezastírejme si, že dnes žijeme v zemi, kde nemáme státníky, jen přízemní počtáře a konzumenty vlastních výhod. V zemi, kde nejrespektovanějšími a nejsvobodnějšími občany jsou ti, kteří sami nerespektují vůbec nic. Ve státě, který rezignoval na veškeré své funkce, v systému zprivatizované spravedlnosti, kde soudům za jmény chybí už jen zkratka s.r.o. Vážně chcete žít v takovém státě? Skutečně si myslíte, že když se budete věnovat jen sami sobě a své rodině, tak se vás to netýká? A co když přijdete o práci, protože konkurzní mafie zlikviduje vaší firmu? Co když se v sousedství usídlí pozitivně diskriminované menšiny a budou mlátit vás i vaše děti? A vy budete muset všechno trpělivě snášet.

Politické elity Vám přece vysvětlí, že tu přece máme multikulturalismus, a že naše země nepatří nám, ale všem, kteří se tu rozhodli žít. A to i přesto, že odmítají respektovat naše právo a zvyklosti, že odmítají pracovat a platit daně. A mohou si to dovolit, protože tento stát nechrání a nepodporuje občany, kteří pracují a daně platí!

Je tohle vlastně ještě vůbec stát? Obávám se, že není. Jen nepříjemný exekutor, který si vždy důsledně a neomylně došlápne na ty slabé. Bere vše a nic nedává. Pod vedením současné politické garnitury je tento stát zbabělec, kterému chutná moc, ale bojí se jí použít tam, kde je třeba.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…