Bohdalová (ČSSD): Držme se té verze zákona, kterou jsme poslali do Senátu

20.12.2011 12:30

Projev na 32. schůzi Poslanecké sněmovny dne 20. 12. 2011

Bohdalová (ČSSD): Držme se té verze zákona, kterou jsme poslali do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Bohdalová

Dobré dopoledne. Dámy a pánové, vážená paní předsedkyně, vážená vládo, velice krátce. Na tomto zákonu bylo odpracováno mnoho a mnoho hodin práce. Došli jsme k nějakému závěru, který zde byl před měsícem odhlasován napříč politickým spektrem. Vezměte si kterýkoli zákon, který v této zemi vyjde. Může mít několik a má mnoho právních výkladů. Došlo k tomu, že v Senátu z mně neznámých důvodů - a nyní i pan ministr tento návrh obhajuje - došlo tedy k tomu, že jsme uvedli ve zmatek zřizovatele a ředitele, že jsme se ve své legislativní práci nevyjádřili dost jasně. Musím přiznat, že málokterý zákon zapříčinil to, že jsem měla i horší spaní. Měla jsem ho proto, že jsem si srovnávala teď jak naši verzi parlamentní, tak senátní verzi. A musím dojít k tomu, že, vážení kolegové, moc vás prosím, až dojde na hlasování, prosím vás na levé i pravé části spektra, držme se toho jasného vyjádření, které jsme odeslali ze Sněmovny do Senátu. Dává ředitelům možnost - a mluvím pouze o té části, která se týká § 166, odvolávání a jmenování ředitelů - držme se toho, co jsme tady schválili, protože my jsme dali zřizovatelům možnost, že mohou a nikoliv musí odvolat ředitele. A to je to důležité, co vysíláme školské veřejnosti. Zřizovatel může, ale nikoliv musí. A toto je zcela jasné již z naší sněmovní verze.

Pokud bychom to tady chtěli podrobně rozebírat, máme k dispozici dvě nezávislá právní stanoviska, která říkají, že naše sněmovní verze nás všech, vážení kolegové, byla správná.

Proto vás velice žádám, abyste v závěrečném hlasování vyjádřili podporu sněmovní verzi. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…