Dienstbier: Prezident nesmí vzejít z korupčního prostředí

05.12.2012 20:37

Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky, vítá hodnocení transparentnosti pořádané nevládní neziskovou organizací Transparency International Česká republika. Projekt s názvem Transparentní prezidentské volby 2013, jehož výsledky byly dnes veřejnosti představeny, by se podle Dienstbiera měl vedle formálních nedostatků zaměřit i na hlubší zkoumání původu peněz v kampaních.

Dienstbier: Prezident nesmí vzejít z korupčního prostředí
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Jakákoliv iniciativa, která si klade za cíl nastavení vyšší laťky otevřenosti nejen prezidentských, ale všech dalších politických kampaní, má jednoznačně moji podporu. Souhlasil bych i s tím, aby byl v rámci celospolečenského zájmu kladen ještě větší důraz na samotnou podstatu této aktivity. Budoucí prezident České republiky nesmí vzejít z korupčního prostředí,“ říká Jiří Dienstbier.

„V tomto konkrétním případě bych proto apeloval na to, aby kromě kontroly formální stránky věci byl kladen neméně silný důraz i na analýzu zjištěných informací. V tomto případě mám na mysli i to, aby za formálně příkladnými dárci nebyli lidé, kteří o tom sami ani neví, jak odhalila MF Dnes v případě strany Miloše Zemana, či sponzoři, kteří této možnosti mohou využít jako splátky dluhu za politické služby v minulosti či zavázání si případného budoucího prezidenta. S ohledem na vážnost úřadu, o kterém je řeč, by takové jednání zdiskreditovalo celou přímou volbu i jejího vítěze v očích české i světové veřejnosti,“ uzavírá Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.