Herold z ODS: Je počet vzdělávacích zařízení na Praze 5 dostatečný?

26.08.2014 12:27

Vzdělání je celoživotní proces. Tak by měl být pojímán i na naší městské části. A je lhostejno, že MČ je zřizovatelem pouze mateřských a základních škol. Jen ta společnost, která dbá na vzdělání, může do budoucna očekávat pozitivní vývoj.

Herold z ODS: Je počet vzdělávacích zařízení na Praze 5 dostatečný?
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold se synem Matyášem

Buďme však konkrétnější. Začněme našimi nejmenšími. Jsme přesvědčeni, že u vybraných mateřských škol by měly být zavedeny třídy pro děti do tří let. Přestože se za poslední dva roky výrazně zvýšila kapacita našich školek, je mnoho případů, kdy maminka musí s prací čekat až přesně do dovršení 3 roku dítěte. Zároveň je třeba dále otevírat nové třídy MŠ, neboť stav, kdy městská část zájem o mateřskou školu řeší výjimkami a v jedné třídě je tak i 25 a více dětí je opravdu neúnosný.

 V minulých letech se investovalo do jednotlivých základních škol mnoho peněz, jde o zateplování výměny kuchyní, nová sociální zařízení atd.  Nesmíme však zapomínat na kvalitu a šíři vzdělávání. Proto chceme zavést výuku angličtiny již od první třídy. Zároveň je třeba podporovat výměnné pobyty dětí v zahraničí. Okřídlená věta: kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem, v našem globalizovaném světě platí dvojnásob.

 Ve vzdělání má však být i pestrost, proto je třeba i nadále podporovat soukromé mateřské, základní, střední a vysoké školy v Praze 5. Vážíme si totiž toho, že tady působí a podpoříme vznik nových tak, aby Praha 5 byla vyhledávaným centrem vzdělanosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Herold

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL