Kožušník (ODS): Projednávání normalizačního balíčku se začíná točit v kruhu

25.01.2012 21:16

Výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele Evropského parlamentu se dnes zabýval návrhem zprávy o revizi systému evropské normalizace z pera italské poslankyně Lary Comi.

Kožušník (ODS): Projednávání normalizačního balíčku se začíná točit v kruhu
Foto: ods.cz
Popisek: Europoslanec Edvard Kožušník

Přestože se nad směřováním evropské normalizace podařila nalézt shoda mezi jednotlivými poltickými frakcemi již v roce 2010, nelze podle českého zástupce v Evropském parlamentu Edvarda Kožušníka, který je stínovým zpravodajem za frakci Evropských konzervativců a reformistů, v tuto chvíli zcela odhadnout výslednou podobu zprávy. Dle vyjádření zástupců socialistické frakce začíná být zpochybňována navržená role normalizace ve službách, stejně jako bezplatný přístup malých a středních podniků k účasti na normalizačních aktivitách. Z jiné strany pak začíná být zpochybňována možnost odkazovat na normy z oblasti ICT vypracovaných různými konsorcii a fóry.

Podle Kožušníka, který již v minulosti pochválil Evropskou komisi za to, že při formulování nového normalizačního rámce naslouchala odborné veřejnosti a potřebám podniků, se projednávání zprávy začíná točit v kruhu. „Na jednu stranu se zde všichni ujišťují, jak je třeba zefektivnit systém evropské normalizace, abychom udrželi alespoň určitou míru konkurenceschopnosti evropských podniků na globálních trzích. A když výjimečně Komise představí opravdu smysluplný a vyvážený mix opatření, která mohou pomoci jak systému normalizace tak evropským podnikům, začnou se z řad některých politických skupin ozývat hlasy hájící partikulární zájmy různých lobbistických skupin. Mám pocit, že některým ještě nedochází skutečnost, že Evropa v oblasti průmyslu a inovací již nějakou dobu nehraje první ligu. A pokud nepřijmeme potřebná navržená opatření, tak se můžeme navždy rozloučit s tím, ze se Evropa do pomyslné první ligy vůbec někdy vrátí“, uvedl k aktuální situaci projednávání normalizačního balíčku Kožušník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: Problémy zemědělství. Klíčové je správně nastavit dotace

10:14 Budoucnost: Problémy zemědělství. Klíčové je správně nastavit dotace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zemědělství.