Nečas: Na smlouvu o posílené unii zatím nelze mít názor. Pořád se mění

12.01.2012 11:17

Předseda vlády Petr Nečas okomentoval návrh mezinárodní smlouvy o posílené hospodářské unii. Ten vláda projednávala na výboru pro Evropskou unii a zatím se nedohodla, zda-li Česká republika přistoupí k ratifikaci této smlouvy, která má posílit rozpočtovou disciplínu a koordinaci hospodářských politik členských států eurozóny.

Nečas: Na smlouvu o posílené unii zatím nelze mít názor. Pořád se mění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Předtím, než řeknu, že na něco mám negativní nebo pozitivní názor, tak musím mít jasné, co je obsahem té věci. Mě docela fascinuje mít názor na něco, co se v podstatě teď dvakrát obsahově mění a není vůbec známa definitivní podoba a definitivní vyznění podobného dokumentu.

Já jsem svým způsobem s povytaženým obočím sledoval, jak ti, kteří říkají, že máme automaticky říci ne, tak kteří, aniž v tu chvíli bylo na stole víc než prázdný bílý papír, tak říkali, že se máme připojit. Já považuji oba dva tyto postoje za postoje, které jsou sice legitimní, ale já je nezastávám.

Takže, celá věc je v jednání, vláda i dnes přerušila tento bod, vrátí se k němu za týden. Za týden budou také k dispozici některé další verze tohoto materiálu, do konce ledna proběhne zasedání Ecofinu, ale také Evropské rady.

My se mimo jiné musíme shodnout i na způsobu ratifikační procedury v případě, že by Česká republika k tomuto postoupila. Tam jsou jasně dané i jisté časové rámce, protože tato smlouva, znovu opakuji, nebude v definitivní podobě známa dříve než v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy