Nečas: Nezaměstnanost snížily sezónní práce v zemědělství a stavebnictví

10.05.2013 14:48

Tisková konference premiéra Petra Nečase

Nečas: Nezaměstnanost snížily sezónní práce v zemědělství a stavebnictví
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

1. Za poklesem nezaměstnanosti je sezónní práce

 

Pokles nezaměstnanosti je podle premiéra Petra Nečase způsoben sezónními pracemi:

„Jsem rád, že došlo k poklesu nezaměstnanosti. Je to v tuto chvíli důsledek především většího rozšíření sezónních prací v zemědělství, stavebnictví a některých dalších oblastech. Chtěl bych ale také připomenout, že Česká republika díky reformám trhů práce dlouhodobě patří mezi šest až osm zemí Evropské unie s nejnižší nezaměstnaností a my samozřejmě připravujeme i další kroky, které by měly vést ke snížení nezaměstnanosti,“ říká premiér.

2. Majetková přiznání je nutné upravit

Majetková přiznání jsou podle premiéra do značné míry politickým populismem.

„Rozhodně nepodpoříme žádnou formu plošných majetkových přiznání. Dovedeme si to představit především u ústavních činitelů a u některých klíčových činitelů veřejné správy, kteří je koneckonců podávají již dnes, takže úpravy tohoto systému jsou pro nás představitelné. Jsme přesvědčeni, že je ten systém nastaven, že ústavní činitelé podávají majetková přiznání, které jsou veřejně dostupné. Dovedu si představit úpravy typu porovnání majetku při nástupu do ústavní funkce a při odchodu z ústavní funkce, ale to jsou spíše jemné parametrické změny než zásadní změna,“ dodává premiér.

3. Ministr Petra Mlsna je špičkový odborník

Premiér Petr Nečas také reaguje na informace o údajném neúspěchu ministra Petra Mlsny v Lucemburku. „V tuto chvíli nemám žádné informace, které by říkaly tak nebo onak. Považuji pana doktora Mlsnu za špičkového mladého právního odborníka, za vynikajícího znalce evropského práva dnes a denně to dokazuje. Dříve jako místopředseda legislativní rady vlády dnes jako předseda. Takových odborníků skutečně v České republice bychom spočítali na prstech jedné ruky a jsem přesvědčen, že jeho nominace byl správný krok. To, že se v této věci politikaří, tak to dokazují právě i tyto účelové úniky informací nebo desinformací,“ říká premiér Petr Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.