Pražská ČSSD: Nevstoupíme do koalice ani s TOP 09, ani s ODS

27.05.2013 16:11

ČSSD přijala usnesení k situaci v hlavním městě Praze a dalšímu vyjednávání

Pražská ČSSD: Nevstoupíme do koalice ani s TOP 09, ani s ODS
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Krajský výkonný výbor ČSSD Praha a Klub zastupitelů hlavního města Prahy za ČSSD na svém dnešním společném zasedání přijal usnesení k dalšímu postupu při jednáních s TOP 09 o situaci v hlavním městě Praze.

Pražská sociální demokracie rezolutně odmítla vést jednání s ODS, kterou považuje za zodpovědnou za valnou většinu všech kontroverzních rozhodnutí v Praze.

Je připravena jednat o problémech Prahy a jejich řešení s TOP 09. Krajský výkonný výbor zároveň konstatoval, že ČSSD nevstoupí do žádné koalice na úrovni hlavního města Prahy (plné znění usnesení přílohou tiskové zprávy).

V průběhu diskuse bylo členem Krajského výkonného výboru ČSSD Praha rovněž navrženo, aby ČSSD nevstupovala do jakýchkoliv jednání o budoucím uspořádání v Zastupitelstvu hlavního města Prahy a o možných koalicích v hlavním městě Praze. Návrh byl však naprostou většinou členů KVV ČSSD Praha zamítnut s odůvodněním, že ČSSD musí přispět k aktivnímu řešení problémů hlavního města Prahy v zájmu občanů a odmítnutím jednání by se pouze vzdala možnosti prosazovat své klíčové programové priority. 

KVV ČSSD Praha a Klub zastupitelů hl.m.Prahy za ČSSD:

1. vítají odchod ODS z vedení Prahy do opozice po 22 letech jejího vládnutí v Praze.

2. konstatují, že vládnutí ODS a TOP 09 končí chaosem v řízení metropole, rostoucími dluhy, řadou chybných rozhodnutí a vzájemnými hádkami.

3. budou postupovat v zájmu občanů Prahy, rozvoje města a v souladu se svým volebním programem.

4. odmítají vést jednání s ODS, která je zodpovědná za valnou většinu všech kontroverzních rozhodnutí v Praze, která je stranou nedůvěryhodnou a nejednotnou.

5. konstatují, že předčasné komunální volby, které by byly nejlepším řešením, jsou při současném znění zákona o volbách do zastupitelstev v obcích prakticky nerealizovatelné.

6. konstatují, že ČSSD nevstoupí do koalice ani s TOP 09 ani s ODS.

7. jsou připraveny jednat s TOP 09 o problémech Prahy, jejich řešení a o dokončení tohoto volebního období v zájmu Prahy a jejích občanů.

8. předkládají TOP 09 programové priority ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…