Semerád (ČSSD): Povolební vyjednávání nejsou taháním králíků z klobouku

27.11.2012 8:49

Reakce na články uveřejněné na portálu parlamentnilisty.cz.v sekci Politici voličům s názvem „Rozdělování funkcí ve Středočeském kraji připomíná Rathovy losovačky, myslí si Bárta“ a „Bárta (VV): Chcete 100 dní hájení? Snižte si plat“.

Semerád (ČSSD): Povolební vyjednávání nejsou taháním králíků z klobouku
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Šéf v krajských volbách neúspěšných středočeských Věcí veřejných (VV) Vít Bárta zřejmě hodlá zakrýt očividný propad své strany u voličů a zvolil k tomu jemu tak blízký styl podpásového útoku a pichlavé kritiky. Kam jinam ji zacílit, než do míst, kde to může zakrýt jeho vlastní blamáž a přilákat pozornost veřejnosti.

Tentokrát v jeho hledáčku přistála nově zvolená Rada Středočeského kraje a obsazení místa náměstka hejtmana pro oblast životní prostředí. Zcela opomíjejíc výsledky povolebního vyjednávání, které bylo zdlouhavé a stálo obě vyjednávající strany značné úsilí, kritizuje jejich výsledek. Průběh vyjednávání, rozdělení a konečné obsazení funkcí nazývá „porcováním medvěda“ či je přirovnává k „losovačkám z dob Davida Ratha“. Právě takto podle něj nováčci, čímž myslí i moji osobu, získávají své funkce, přestože nemají s daným odvětvím žádné zkušenosti.

Rád bych pana Víta Bártu ujistil, že až tak jednoduché to ve středních Čechách není. Výsledek našich jednání s KSČM nebylo taháním králíků z klobouku, losovačkou ani porcováním medvěda.

Nejde totiž při nich, jak má zřejmě pan Bárta na mysli, jen o myšlení v rovině převádění obrovských finančních částek na účty vyvolených a k tomu instalaci určených osob, které toto mají zajistit. Ona totiž každodenní správa a vedení kraje není jen o rozdělování peněz, ale o koncepční, organizační a týmové práci všech zúčastněných, kde jedním z hlavních předpokladů je smysl pro týmovou práci. A troufám si říci, že takovým týmovým hráčem jsem a prokázal jsem to nejen při své mnohaleté práci starosty Cerhenic, ale i právě v povelebním vyjednávání tím, že ve chvíli, kdy od nás všichni dali ruce pryč, jsem z pozice volebního manažera dokázal napomoci sociální demokracii k vítězství v krajských volbách. Až pan Bárta učiní totéž, zvedne u dna válející se přízeň voličů VV a zaměří se na pro veřejnost atraktivní volební program, který předloží voličům, bude si moci třeba za další čtyři roky na krajské úrovni povolební vyjednávání a obsazování postů vyzkoušet sám osobně.

Možná, že při svých předvolebních cestách a návštěvách starostů obcí pak také zjistí, že s problémy právě jím tolik zmiňovaného životního prostředí se setkávají doslova každý den.

Rozhodně jsem tedy nepotřeboval, aby mi, na rozdíl od pana Bárty, který zajistil ve sněmovně funkci předsedy sněmovního Výboru pro bezpečnost Radku Johnovi, musel někdo ve středních Čechách dojednat také „nějakou tu trafiku“.

Marek Semerád

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…