Stanjura: Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč

03.06.2013 16:50

MD uvolnilo 1,3 mld. Kč na opravy silnic a železnic po povodních.

Stanjura: Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Vzhledem k významnému rozsahu škod způsobených povodněmi a nutnosti rychlé pomoci uvolnilo ministerstvo dopravy 1,3 miliardy korun z rezervy Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Prostředky, o něž je možné okamžitě žádat, budou směřovat na opravy železnic, dálnic a silnic I. až III. třídy.

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura reagoval na krizovou situaci tím, že dnes svolal výbor SFDI a navrhl mu uvolnění peněz z rezervy SFDI na odstranění povodňových škod na dopravní infrastruktuře. Výbor návrh schválil. Prostředky budou použity na zprůjezdnění, opravy a údržbu dálnic, silnic I. třídy, železničních tratí a silnic II. a III. třídy. „Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč., a jsme připraveni tuto částku postupně uvolňovat,“ řekl Stanjura. Správci komunikací mohou o prostředky okamžitě žádat, což urychlí obnovu silnic a železnic poškozených povodněmi. „Chceme vyjít všem vstříc, předpokládáme proto možnost zálohových plateb. Majitelé tedy mohou žádat ihned a ze záloh hradit údržbu a opravy tak, jak je budou postupně zjišťovat,“ zdůraznil Stanjura.

Na odstranění škod po povodních bude vláda reagovat také v chystaném posílení letošního rozpočtu o 2 mld. Kč. na zlepšení technického stavu silnic. Mimořádné prostředky budou použity nejen na opravy silnic po dlouhé zimě, ale i na odstraňování škod na infrastruktuře po povodních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

14:07 Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

Vláda schválila novelu zákona o rozpočtovém určení daní (RUD), jejímž cílem je nejen posílení daňový…