Vaňhová (ČSSD): Miliony na propagaci kraje? Ano!

29.12.2011 22:15

Výbor Regionální rady soudržnosti přidělil Ústeckému kraji bezmála 37 milionů Kč z evropských fondů na propagaci rekultivovaných a revitalizovaných území.

Vaňhová (ČSSD): Miliony na propagaci kraje? Ano!
Foto: vanhova.cz
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

Kraj tak získal fantastickou možnost vylepšit za evropské peníze svou image, která pořád není taková, jakou bychom si přáli. Jsem přesvědčena, že současný mediální obraz našeho kraje coby měsíční krajiny je nezasloužený a proto si myslím, že by měla být vítána každá možnost upozornit na to, že v našem kraji je co vidět.

Vedení kraje se rozhodlo získané peníze investovat do reklamní kampaně, která potenciálním turistům ukáže náš region jako region neobvyklých zážitků. Byla by přece škoda promarnit příležitost přilákat k nám nové návštěvníky. Zvýšený turistický ruch znamená větší příliv peněz a nové pracovní příležitosti, což jsou dvě velká pozitiva, která bychom měli mít stále na zřeteli.

Proto mě zaráží kritika, která na adresu tohoto projektu zaznívá z úst některých politických oponentů. Korunu všemu nasadil senátor Kubera, který celou věc šmahem odsoudil jako nesmysl. Pan senátor za ODS zřejmě považuje příliv peněz z turistického ruchu a návazné snižování nezaměstnanosti za zbytečné, což by vzhledem k politice současné vlády dávalo smysl. Vláda ODS+TOP09+VV totiž na tom, aby lidí bez práce bylo čím dál více, dennodenně usilovně pracuje.

Zaznívají i hlasy, že by se oněch skoro 37 milionů dalo utratit za důležitější věci, například za opravy silnic. Bohužel to nejde. Tato dotace má své přesné určení a tím je propagace cestovního ruchu. Buď je využijeme k naší propagaci, nebo se vrátí zpět do Bruselu a možná se využijí na záchranu Řecka.

Jsem přesvědčena, že tato investice do zviditelnění Ústeckého kraje má svůj hluboký smysl a je dobře, že Kraj tuto dotaci získal. V opačném případě by tyto peníze propadly. Mimochodem už slyším ten povyk, kdyby se tak stalo. Vsadím se, že nejhlasitěji by Kraj hlasitě peskovali za to, že neumí dosáhnout na dotace, právě jeho dnešní kritici. Ale tak už to v politice prostě chodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii