Nečas nemůže přežít. Profesorka Dvořáková mluví o jeho konci

21.10.2012 9:55

ODS je v rozkladu. K tomuto závěru dospěla politoložka Vladimíra Dvořáková po zhlédnutí výsledků senátních voleb. Tento výsledek nahrává rebelujícím poslancům ODS, kteří podle profesorky vládu možná položí již na nadcházející schůzi sněmovny při hlasování o daňovém balíčku. Termín konání předčasných voleb pak zásadně ovlivní prezident Klaus, který přemýšlí o svém dalším politickém angažmá.

Nečas nemůže přežít. Profesorka Dvořáková mluví o jeho konci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimíra Dvořáková

Politoložka Vladimíra Dvořáková dává v komentáři pro server DeníkReferendum.cz najevo, že dvojnásobný debakl ODS z krajských i senátních voleb nemůže Petr Nečas coby předseda ODS na nadcházejícím stranickém kongresu začátkem listopadu přežít.  Delegáti totiž katastrofální výsledek přičtou na vrub především čelním představitelům strany.

Nastane bouřlivý kongres a předčasné volby

„Pokud je cílem tzv. rebelů v ODS zbavit se Nečase, volební výsledek jim hraje do karet. Podle mého názoru tuto prohru totiž Nečas neustojí. ... Neobhájí post předsedy ODS, což rozloží vládu. Otázkou, na kterou nyní neumím odpovědět, je, jaký poměr sil je v současnosti mezi jednotlivými proudy uvnitř ODS. Umím si ale například představit, že novým předsedou strany bude zvolen ministr průmyslu a zastánce dostavby Temelína Martin Kuba,“ poznamenává Dvořáková.

Poté přijde na řadu otázka předčasných voleb, které se podle odhadů politoložky odehrají v červnu příštího roku, kdy už bude zvolen nový prezident a současný první muž republiky Václav Klaus dobu konání předčasných voleb přizpůsobí tomu, zda se nakonec rozhodne v politice setrvat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

12:08 Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „V této souvislosti mne ale také zaujalo nadšení mladých lidí v některých evr…