Islamistické ovládnutí světa postupuje přesně podle příručky. Král je nahý, vzkazuje exdiplomat a znalec tamního světa politickému mainstreamu. A předkládá konkrétní údaje

01.07.2017 14:02

ROZHOVOR Jelen nechá Smolíčka v bryndě. Tedy Evropská unie své členské státy. Tak hodnotí současnou situaci bývalý diplomat Jiří Kobza (SPD). Brusel podle jeho slov stále nepochopil, že vnucování imigrantů zemím bez pozvání nebude fungovat. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také komentoval zahraniční intervenci Američanů v Afghánistánu. Smysl má tato intervence jen pro ty, koho zajímá produkce drog a nerostné bohatství, hodnotí americkou přítomnost v zemi.

Islamistické ovládnutí světa postupuje přesně podle příručky. Král je nahý, vzkazuje exdiplomat a znalec tamního světa politickému mainstreamu. A předkládá konkrétní údaje
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Když dělám rozhovor s lídrem hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomiem Okamurou, často si stěžuje na bojkot SPD i jeho osoby ze strany médií. Cítíte to stejně?

Vnímám to stejně, proti SPD všeobecně panuje v hlavních masmédiích značná nevraživost, která začala už po volebním úspěchu Úsvitu. Osobně se domnívám, že to je především kvůli otevřenosti Tomia Okamury, s jakou se nebojí popisovat realitu současné situace v České republice i v Evropě.

Čím to je podle vás způsobeno?

Myslím, že především zásadním rozdílem toho, jak vnímáme současnou situaci v České republice a v Evropě my v SPD a jak ji vnímá vedení takových médií. Protože my pojmenováváme věci pravými jmény a navrhujeme řešení. Ve většině médií se ale naopak setkáváme s manipulací s fakty, se zakrýváním informací. Otázka masové nelegální imigrace je například jedno z hlavních témat, kde je tento rozdíl nejlépe patrný. Je také možné, že s rostoucími prefencemi SPD se mnozí samozvaní držitelé monopolu na pravdu cítí ohroženi, a proto se o to více snaží SPD umlčet. Jenže král je nahý!

Jak vnímáte roli českých médií v aktuálním dění? Odkud čerpáte informace vy sám?

Bohužel, hlavní česká média slouží méně jako zdroje informací, ale především jako nástroje propagandy Evropské unie, kolikrát velice nešikovné, až nekvalifikované. Řekl bych, že média v prostředí populace odchované komunistickou propagandou, a tedy s vypěstovaným instinktem na manipulaci, dělají Evropské unii medvědí službu, protože svým přístupem a zpracováním podávaných informací podrývají již tak chabou důvěryhodnost evropských institucí. Já čerpám informace ze zahraničních televizních stanic, alternativních médií, internetu a sociálních sítí. Myslím, že mohu svůj přístup například k České televizi shrnout slovy: Když nějakou informaci vysílá Česká televize, je téměř jisté, že je to jinak.

S jakými pocity sledujete současnou situaci v české koalici? Kdo je viníkem současné nestability?

Situaci sleduji s pocitem trpkosti a s velikými obavami, co ještě stačí zničit, poškodit nebo zadlužit, než volby přinesou další vládu. Za viníka současné nestabilní situace jednoznačně považuji především nekompetenci členů současné vlády, bezradnost premiéra a podivné hrátky na okopávání kotníků koaličních stran. Všimněte si, kolik kroků vláda podniká, aniž je jakákoliv strana koalice měla ve svém volebním programu. Například žádná z těchto partají neměla ve svém programu import imigrantů, ani podle kvót Evropské unie, ani dobrovolný, ani podle dalších tajných programů imigrace – viz případ napadené sestřičky v nemocnici Na Bulovce v Praze. A co dělají, je vidět už i v Praze. Doufám, že voliči jim tyto podvody na voličích připomenou u voleb.

Jaké šance do voleb dáváte hnutí ANO? Jaké ČSSD? A jaké tipujete pro SPD?

S ohledem na to, jak usilovně je SPD bráněno představit svůj program ve veřejnoprávních médiích, získávají konkurenční strany nezaslouženou výhodu. Domnívám se ale, že pro mnoho voličů je ANO i se svým mediálním impériem nejmenším zlem z toho, co je na politickém trhu k mání. Má šanci na silné umístění a je značně pravděpodobné, že v příští vládě budeme muset s ANO počítat. ČSSD se stala bezesporu rekordmanem v propadu preferencí a nepředpokládám, že by do příští vlády nějak výrazně zasáhla.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, že chce zlepšit poměry v České republice?

59%
hlasovalo: 23798 lidí

Současné vedení není schopné sebereflexe a korupční skandály jí na popularitě nepřidají. SPD je černým koněm těchto voleb a záleží na tom, zda se nám podaří dostat naše poselství k voličům, s jakou silou přijdeme do Sněmovny. Vše mají v rukou voliči, kolik jich přijde v říjnu volit. Osobně nazývám dobu voleb dobou zázračného procitnutí, kdy politici i strany najednou začínají mluvit o tom, co je vše špatně a jak to vše spraví. Jen na otázku: Co jste tedy dosud ty čtyři roky ve vládě dělali? Neumí odpovědět. No a po volbách přichází doba zázračného zapomnění, která trvá až do dalších voleb.

Východoevropské země se stále brání přijímat migranty a Evropská unie se rozhodla udílet tresty. Budou k něčemu?

Podle mne jakékoliv tresty a sankce vůči neposlušným státům jen zvýší nedůvěru občanů k evropským institucím a posílí vlastenecká hnutí napříč Evropou. Je zvláštní, že Evropská komise dosud nepochopila mimo jiné ani to, že vnucování imigrantů zemím, které je nepozvaly, nebude fungovat. Podle mne se jedná o další z mnoha kontraproduktivních opatření, které jen zvýší odstředivé tendence veřejného mínění národních států. Možná, že Evropská komise hodlá v budoucnu spolupracovat se stranami jako FPO a FN, že se jim chce tímto nahnáním voličů zavděčit.

Sám jste žil v islámských zemích. Co byste poradil státům jako jsou Francie, Švédsko, Německo a dalším, které v minulosti i v posledních letech přijaly spoustu migrantů?

Myslím, že obyvatelům evropských států bych vyprávěl krásnou českou pohádku o Jezinkách a o Smolíčkovi, kterého tentokrát jelen (tedy Evropská komise) nechá v bryndě. Poradil bych jim, aby se spolehli sami na sebe a položili si zásadní otázku, zda vůbec chtějí vlastní stát.

Jakou největší zkušenost jste si z těchto zemí odnesl? Na co nikdy nezapomenete?

Moje největší poznání? Chomejního příručka o politickém islámu, která vycházela na pokračování v deníku Kayhan v Teheránu. Úžasné shrnutí islámské doktríny expanze a islamizace. Doporučuji. Na co nikdy nezapomenu? Rozhodně nezapomenu na irácké rakety, které dopadaly na Teherán, kde jsem v té době pracoval. Nezapomenu ani na pohřeb ajatolláha Chomejního, který jsem zažil v Teheránu.

Neziskové organizace pořádají různé přednášky ve školách, kde studenty seznamují s muslimskou vírou a jejich kulturou. Objevují se aktivisté, kteří proti tomu brojí, píší do škol a podobně. Měli bychom multikulturalismus zapojit do naší výuky? A jak zaručit objektivitu předávaných informací?

Jsem všemi deseti pro, aby se o islámu učilo ve školách, ale nezávisle, objektivně a s nadhledem. Není tedy možné, aby o něm vykládal muslim, která má povinnost šířit islám už jako jednu z hlavních povinností zakotvenu ve své příslušnosti k islámu. Viděl jsem dostatek propagačních materiálů pro tyto přednášky různých nadací a neziskovek, jejichž hlavním posláním je šířit islám, proto by jim měl být odepřen vstup do škol, vojenských útvarů, nápravných zařízení a dalších institucí.

Jediným objektivním zdrojem informací o pravé podstatě této ideologie jsou samy islámské texty, respektive jejich překlady. Tyto publikace vydává Centrum pro studium politického islámu v Brně. Jsou objektivní, pravdivé a nic nezastírají. Myslím, že by ve výuce měla být zahrnuta výchova k vlastenectví, v úctě k rodičům a předkům, kteří nám vybojovali a uchránili a předali tuto krásnou zemi.

A jak si zachovat českou kulturu, hodnoty a bezpečí?

Vše je přece obsaženo ve volebním programu SPD. Můžeme to shrnout také tak, že se zbavíme těch, kteří nám je chtějí vzít, stejně jako nám je chtěli vzít v roce 1938, a všech, kteří jim v tom pomáhají. A kdo to je, to už snad většina voličů dobře ví.

Spojenci v čele s USA připravují novou strategii a vyslání posil do Afghánistánu, kde už roky bojují proti islamistům. Má další zahraniční intervence smysl?

Smysl samozřejmě má pro ty, které zajímá afghánská produkce drog a nerostné bohatství. Účelnost účasti kapesního expedičního sboru Armády České republiky mi uniká. Afghánistán nedobyl ani Alexandr Makedonský, a to byl jiný generál než ti z NATO. Nechme Afghánistán Afgháncům, patří jim!

Kdo je váš oblíbený politik a proč?

Jordánský král Husajn. Dokázal z chudého království v poušti vybudovat kvetoucí a prosperující zemi. Potkával jsem ho v Ammánu pár let před jeho smrtí, řídil svůj mercedes, mával lidem, ničeho se nebál. Pracoval pro svou zemi. Když tyto výsledky porovnám s tím, co na naší vlasti napáchaly naše dosavadní vlády, opravdu k němu chovám respekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…