Nejsilnější odpůrkyně Pocheho poprvé promluvila: On trpí komplexem maloměsta, je mimořádně mstivý a lačný po moci. A poddaný Dolínek? A ten Hamáček? Jen čtěte

25.09.2018 5:01

ROZHOVOR ParlamentníListy.cz měly po sérii aktuálních článků o dění v pražské socdem možnost poprvé promluvit s předsedkyní ČSSD na Praze 9 Marcelou Dudkovou. Ta, jak sama uvedla v naší vzájemné komunikaci, už nechce jen nečinně přihlížet tomu, co se uvnitř strany děje.

Nejsilnější odpůrkyně Pocheho poprvé promluvila: On trpí komplexem maloměsta, je mimořádně mstivý a lačný po moci. A poddaný Dolínek? A ten Hamáček? Jen čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Paní předsedkyně, o Praze 9 píšeme v posledních týdnech často. Zejména v souvislosti s údajnou snahou Miroslava Pocheho o ovládnutí této buňky. Proč tomu tak podle vás je?

Anketa

Zvažujete, že v senátních či komunálních volbách odevzdáte hlas alespoň jednomu kandidátovi ČSSD?

5%
95%
hlasovalo: 8464 lidí

Tato konkrétní situace nastala po loňském vnitrostranickém referendu, kde se hlasovalo o lídrovi kandidátní listiny do PSP v kraji Praha, což bylo zcela nesmyslné a záměrné, neboť lídrem byl vždy předseda pražské sociální demokracie a měl jím být Miloslav Ludvík. Volební komise byla pod vedením Petra Pavlíka, současného předsedy kraje Praha. Při počítání hlasů (v souladu s volebním řádem pro toto referendum vydaným) došlo k chybě, na což jsem upozornila některé členy volební komise, kteří následně podali stížnost na kontrolní orgány ČSSD.

Na zasedání červnového ÚVV jsem se ptala předsedy ÚKK, jak to se stížností vypadá, ten mi sdělil, že se v Praze bude přepočítávat. Bohužel se celá záležitost zametla pod koberec, neboť cíl lidí kolem MSD, tedy pana Dolínka a Pocheho, byl jasný: Miroslav Ludvík se nesmí stát lídrem.

Snaha o ovládnutí velmi perspektivní Prahy 9 ze strany MSD pod vedením Miroslava Pocheho je historicky známá a nenesla Praze 9 nikdy nic dobrého, stačí se podívat na Google – kupčení s hlasy, vaření drog a podobně. V roce 2010 měla organizace 226 členů, které svět neviděl.

Po loňském výprasku v parlamentních volbách jsem viděla jediné východisko, jak v nadcházejících komunálních volbách uspět a přesto, že bývalo dříve zvykem, že se na první místo kandidátní listiny do zastupitelstva stavěl vždy předseda obvodu, rozhodla jsem se jinak. Přivedla jsem do obvodu Prahy Miloslava Ludvíka, ředitele nemocnice v Motole a bývalého ministra zdravotnictví, čímž byli všichni členové nadšení. Na jednom ze svých zasedání OVV jsem svým členům sdělila, že došlo ke schůzce s Miroslavem Pochem, který byl brunátný a řval, že teď bude rozhodovat on, kdo půjde nahoru, a že moje letadlo uletělo a podobné jiné bláboly. Výsledkem toho bylo, že nahoru půjde současný krajský tajemník Milan Balahura. Na to jsem panu Pochemu odvětila, že Balahura půjde nahoru tak rychle, jak uznají členové obvodu za vhodné.

A výhrůžky, opravdu tomu tak je?

Anketa

Jak raději pomoci sirotkům ze Sýrie?

hlasovalo: 14718 lidí
Jak byste označil to, že se některému ze členů telefonicky anonymně vyhrožuje a že na něho najíždí vozidlo (informovali jsme ZDE)? Jak lze vzít na mysl SMS, jejíž obsah zní: „Bohužel pro tebe, já mám přístup k informacím?“

Váš článek mi mnohé osvětlil, hledala jsem spojitosti vámi jmenovaných osob, které jsou dost děsuplné, člověk, který mne vyzývá, abych rezignovala na post předsedkyně OVV, je spojen s bývalou StB? Včera jsem tomu věnovala celý den, poté co vyšel váš článek. Zjištění je tristní a zdrcující a velmi neakceptovatelné.

Potom je pro mne zcela pochopitelné, že tito lidé falšovali podklady ke kandidátním listinám. Není divu, že ti slušní členové, kteří už si na Praze 9 zažili své, nechtějí mít s tímto nic společného, stále čekám, že se tím bude někdo zabývat.

Je pravdou, že jste byla nařčena Petrem Dolínkem, že jste náš zdroj pro materiály, které o Praze 9 vydáváme?

Ano, je pravda, že jsem byla Petrem Dolínkem slovně nařčena za přítomnosti předsedy Hamáčka v květnu tohoto roku v Lidovém domě. Dne 17. 5. jsem toto konzultovala se svým právníkem, mám i e-mailovou komunikaci.

Jak byste popsala Miroslava Pocheho? 

Charakteristika? Je to velmi mistrný zákulisní manipulátor, který pro svůj cíl použije cokoliv. Je emocionálně nestabilní, skoro jako Jekyll a Hyde. Mimořádně mstivý, moci lačný, patrně trpící komplexem maloměsta. Zcela bezpochybně nejen on, ale i ostatní MSD mají svou bibli v Machiavelliho Vladaři. Tento způsob vedení je možný pouze z krátkodobého hlediska, dobrou práci odvádějí spokojení lidé.

Proč jste se rozhodla o celém dění nyní promluvit? 

Protože už toho bylo dost. Vaše články bohužel jsou velmi autentické, ale celá tato záležitost poškozuje v očích voliče všechny slušné sociální demokraty, jejichž cílem je uspět na svých obvodech a oslovit voliče s návrhy řešení jejich aktuálních potřeb. Na devítce je to například parkování, výstavba Alzheimer centra, zeleň a péče o starousedlíky. Lidi mocenské boje nezajímají, potřebují žít v klidu a mít z čeho platit složenky. Tyto intrikánské praktiky znemožňují těm slušným pracovat pro občany. Máme nové tváře a velmi slušné pracující členy. Jména těch slušných sociálních demokratů bohužel nikdo neskloňuje, přestože to jsou členové, kterým není osud Prahy 9 lhostejný.

V materiálech jsme zmínili konkrétní jména, která jsou nyní spojována s Prahou 9. Můžete je charakterizovat?

Petr Dolínek – bývalý člen MSD, oddaný poddaný Miroslava Pocheho.

Jan Dufek – do letošního jara byl za velmi loajálního, vymezujcího se vůči politice Pocheho, avšak při všech příležitostech, kdy se jednalo o kázeňských prohřešcích členů, byl inkvizitorem právě on. Pro mne osobně obrovské zklamání, patrně ten strach z minulosti (v tuto chvíli onu minulost prověřujeme, pozn. red.).

Bohdan Babinec – nový člen, vůči jehož přijetí se valná část MO Prosek vymezovala kvůli loňské kandidatuře za DSSS, dále pak jsem četla na webu jeho otevřený dopis ministru zdravotnictví Ludvíkovi, kde píše, že je z 90 procent nevidomý, což je velká lež, více jej neznám.

Michal Tetour – neznám, nikdy jsem jej neviděla.

Milan Balahura – člen MSD, který je v MO Letňany dva roky, díky vámi popisovaným praktikám se dostal na jedničku za obvod Prahy 9 do ZHMP, v místě trvalého bydliště má na kandidátní listině uvedeno student, do ZHMP pak má uvedeno projektový manažer. Je to zákulisní vodič některých členů obvodu, krajský tajemník, prodloužená ruka Pocheho. Nám členům lhal o svém původu, neboť nám sdělil, že je z Postoloprt. Právě jeho lze přímo obvinit z rozvratu obvodní organizace, ke kterému mu byli nápomocni vámi jmenovaní členové v nedělním článku.

A poslední otázka: Je v celé ČSSD vůbec někdo, kdo se celou věcí zabývá? Neboť naše články na téma socdem četly už stovky tisíc lidí a celou stranu to prokazatelně poškozuje…

V Lidovém domě je několik osob, které mají za úkol monitorovat česká média a sledovat, co se píše o politicích z ČSSD, a připravují svodku, která se rozesílá pod názvem monitoring vedení ČSSD. Články ParlamentníchListů.cz jsou hojně komentovány členy ČSSD, kteří mají přístup k internetu a umí si najít informace.

Anketa

Kdo by byl nejlepší předseda ČSSD?

18%
7%
3%
60%
3%
hlasovalo: 7596 lidí
Zaznamenala jsem, že ParlamentníListy.cz jsou už několik let dobře informovány o vnitřním dění v ČSSD, jež se týká jak zaměstnanců strany, kteří začali veřejnost informovat zřejmě po způsobu tzv. whistleblowerů o dění v České straně sociálně demokratické a současně vaše médium informují nespokojení členové strany o způsobech a metodách uzurpování moci uvnitř strany například z MSD.

Konání těchto spolustraníků, kteří s vámi hovoří, neodsuzuji, řada z nich je ve straně od devadesátých let a je součástí jejich životů, tito lidé začali neblaze vnímat, že strana došla do stavu, kdy je z ní něco, z čeho by její zakladatelé neměli radost. Jeden člen ČSSD připodobnil současnou ČSSD, která přešla do moci Mladých sociálních demokratů, o kterých se ParlamentníListy.cz také zmiňují, k románům Franze Kafky. Ponurost, deziluze, tragická srážka jednotlivců s nepochopitelnou vnitrostranickou mašinerií uzavřeného systému pod názvem Česká strana sociálně demokratická, do kterého občan naší republiky nevidí, jen se po něm chce, jednou za čtyři roky, aby tuto instituci volil.

Sama jsem překvapena, kolik informací ParlamentníListy.cz umí získat o ČSSD.

K vašemu dotazu bych uvedla to, že jsem byla upozorněna na jev z předvolebních mítinků ČSSD, které pořádáme, že současná ČSSD má své voliče pomalu už jen z okruhu občanů, kteří jsou na tom sociálně špatně a kteří nepatří mezi uživatele internetu, a tudíž ParlamentníListy.cz nečtou. Takoví občané nemají tolik informací, které by si zasloužili a podle nich by se rozhodovali, jak budou volit. Musíme jako strana děkovat zakladatelům České strany sociálně demokratické za vhodně vybraná slova v názvu strany, která ještě jsou našimi voliči vnímána jako dobrá značka.

Ptáte-li se, zda někoho v ČSSD zajímá tragická situace uvnitř strany, o které informují také ParlamentníListy.cz, tak ano, určitě, zajímá to spoustu členů a předsedů výkonných výborů a místních organizací v zemi, ale ti nemohou rozhodovat a něco ovlivňovat, mohou se bouřit, psát do novin, ale víc možností nemají. Dnešní vedení strany s úspěchem ve volbách rozhodně nepočítá, nejvýše postavený zaměstnanec ústředního aparátu strany Michal Kucián, který je pravou rukou Hamáčka a levou rukou Pocheho, odhadl výsledek, čtrnáct dní před volbami, kolem tří procent, což je tragédie. Místo zápalu a drajvu se počítá s takovým výsledkem.

Věřím, že některým současným představitelům ČSSD tři procenta v Praze stačí, zřejmě si myslí, že i s malým číslem se dají dělat velké věci. Věřím současně, že skupina členů v příštím vedení strany, která bude rozhodovat o ČSSD, bude mít před volbami ambice mnohem větší.

ČSSD padá na dno, jsme v situaci, kdy jedinou záchranou strany je aktivita ostrovů pozitivní deviace v ČSSD, která, věřím, pomůže situaci zvrátit a stranu dovede v příštích několika letech tvrdé a složité práce do lepšího povědomí občanů.

Pojem „ostrovy pozitivní deviace“ používá člověk, sociální demokrat, který udělal pro stranu po listopadu 1989 mnoho, takového člověka strana potřebuje jako sůl. Takovým člověkem doprovázejícím vzestup ČSSD nikdy nebude člen Mladých sociálních demokratů. Sociální demokracie byla před 140 lety založena pro pracující lid, stále věřím, že naši voliči nám dají šanci hájit jejich zájmy.

Autora článku lze kontaktovat na emailu T.Novy@ParlamentniListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…