ODS na Praze 5 postaví kampaň na dětech. Proč? To vysvětluje Lukáš Herold

27.08.2014 14:05

ROZHOVOR Lukáš Herold z ODS, lídr kandidátky ODS na Praze 5, pro ParlamentníListy.cz popsal kampaň, kterou chce ODS oslovit voliče.

ODS na Praze 5 postaví kampaň na dětech. Proč? To vysvětluje Lukáš Herold
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold se synem Matyášem

Volební kampaň stavíte na dětech. Proč?

Praha 5 je velmi rozmanitá městská část, která nabízí spoustu příležitostí napříč generacemi a jejich požadavkům. Děti jsou pro nás symbolem generací a jejich budoucnosti. I my politici jsme rodiči, kteří se snaží dát dětem to nejlepší vychování, vzdělání, učíme je pomáhat lidem a mít je rád, respektovat jejich různorodost a tolerovat nedostatky. Chceme, aby si užily šťastné dětství, a také se o ně strašně bojíme. Mluvím o základních lidských potřebách (kromě fyziologických), jako je bezpečí, jistota, láska, sounáležitost, které jsou vlastní nám všem. Život je plný emocí a my bychom rádi do něj přispěli těmi pozitivními.

Jaká jsou základní motta vašeho programu?

Vyzdvihl bych 5 základních témat, která jsou pro občany velmi důležitá. Žádná obecná hesla, žádné plané sliby, ale zdánlivě obyčejná, přesto důležitá konkrétní témata. A jsou důležitá i pro nás, protože i my tady žijeme s našimi rodinami. Já si také neumím ani v nejmenším představit, že bychom nechali zastavět Vidouli, nelíbí se mi nevkusné betonové květináče, ani představa, že se staré usedlosti nechají záměrně chátrat z důvodu, aby na nich v budoucnu vyrostly megalomanské developerské projekty. Mám hrůzu z toho, že mi děti dnes a denně chodí kolem narkomanů, kriminálníků, bezdomovců. A bojím se rovněž o osud naší městské části, jejíž rozpočet je natolik špatně nastaven, že jí reálně hrozí bankrot.

Jak bude vypadat volební kampaň?

S občany nebudou „komunikovat“ plakáty, ale naši kandidáti. To znamená, že nezahltíme prahu nesmyslným počtem billboardů, kostek a plakátů. Občané si to nepřejí, obtěžuje je to, jen to někteří megalomani ještě nepochopili. Občané potřebují informace, fakta, data, aby se mohli zodpovědně rozhodnout. A my jim je poskytneme. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…