Zachranář z Krkonoš vyráží na misi do Senátu. Nebudete se za něj prý muset stydět

14.10.2014 21:38

Je profesionál, který řeší potíže lidí v horách a zachraňuje životy v celých Krkonoších. Teď chce řešit i jejich další potíže a zastupovat je ve vysoké politice. Náčelník horské služby Adolf Klepš kandiduje na Trutnovsku jako nezávislý za TOP 09 a Starostové. Není politický nováček, už popáté si ho zvolili lidé ve Špindlerově Mlýně jako svého zastupitele.

Zachranář z Krkonoš vyráží na misi do Senátu. Nebudete se za něj prý muset stydět
Foto: Archiv Adolfa Klepše
Popisek: Náčelník horské služby Adolf Klepš kandiduje na Trutnovsku jako nezávislý za TOP 09 a Starostové.

Anketa

Jak jste spokojeni s výsledky právě skončených voleb?

3%
hlasovalo: 3483 lidí

Proč by si lidé měli vybrat vás?

Budu otevřený k problémům lidí a chci je zodpovědně řešit. Budu se snažit, aby náš krásný a zajímavý region prosperoval, stejně tak jeho obyvatelé, a stal se zajímavou oblastí pro turisty a pro nás všechny dobrým místem k životu. Budu prosazovat, aby se hospodařilo transparentně a podporovat zveřejňování smluv, které uzavřou města a obce. Budu pracovat a jednat tak, abych se za svoji práci nemusel stydět, a vy abyste se nemuseli stydět za mě.

Jaký budete senátor?

Chtěl bych být tím, na koho se občané, živnostníci a samosprávy mohou obrátit se svými problémy. Chci hledat cesty k finančním zdrojům, které umožní řešit postupný a systematický rozvoj regionu. Chci podporovat zjednodušení administrativy, které potřebujeme pro získávání dotací. Chci podporovat smysluplné projekty. Protože jen ty přinesou Trutnovsku nové investice, peníze do městských a obecních pokladen a příležitosti, které pomohou snížit nezaměstnanost.

Kritizujete stavby nových silnic a dálnic a opravy stávajících. Jak byste situaci změnil?

V první řadě je nutné všechna výběrová řízení na opravy a stavby silnic a dálnic dělat zcela transparentně a přesně podle platných zákonů. Firmy, které silnice postaví nebo opraví, musíme umět vybírat s dostatečným předstihem a mít garantováno, že na stavby máme peníze. Všichni chceme jezdit po kvalitních cestách, proto také smlouvy musí být kvalitní a „neprůstřelné" tak, aby v případě reklamací mohl stát vymáhat opravy daleko tvrději. Samozřejmostí je pečlivý dohled investora nad stavbou.

Podívejte se, jak dopadly volby v Klepšově obvodu

V Senátu se chcete věnovat také sportu. Co byste chtěl zlepšit?

Úspěchy našich sportovců sleduje každý a jsme na ně hrdí. Přesto jde do sportu v České republice dlouhodobě málo peněz. Sport silně dotují obce a města ze svých rozpočtů nebo nadace, sdružení či soukromé osoby. Ale naprosto chybí plošné systémové řešení problému. V některých sportech vůbec nefunguje dlouhodobá příprava vrcholových sportovců. Kluk nebo holka s trenérem, kterého platí rodiče nebo sponzor, nemá takovou motivaci, jako kdyby se připravoval v týmu společně s dalšími. Chci se zasadit o změnu systému podpory sportu a sportovní přípravy.

Co byste vzkázal voličům?

Prosím, podpořte mě ve druhém kole. Občas se po prvním kole stává, že si lidi myslí, že už je to „skoro" doma. Není. Sčítá se od nuly. Každý hlas rozhodne o tom, jakého senátora bude mít region, ve kterém žijete. Slibuji, že vás nezklamu a děkuji vám!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hlad bude. Diktatura bude. Bohužel.“ Další, další věci, co Fiala nevidí

13:07 „Hlad bude. Diktatura bude. Bohužel.“ Další, další věci, co Fiala nevidí

VIDLÁKŮV TÝDEN Tržby v maloobchodu klesají či stagnují, žádné zlevnění se nekoná, konstatuje moravsk…