Bartoš (Piráti): Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my

05.10.2013 9:03

Piráti děkují za hlasy ve Studentských volbách 2013

Bartoš (Piráti): Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda České pirátské strany Ivan Bartoš

Česká pirátská strana uspěla v anketě Studentské předčasné parlamentní volby 2013, která je součástí projektu zaměřeného na podporu aktivní účasti mladých lidí v občanské společnosti. Piráti obsadili ve Studentských volbách druhé místo a získali 17,73 % hlasů, tedy výrazně více oproti 7,74 % v roce 2010. První TOP 09 získala letos o 39 hlasů více, v roce 2010 přitom získala 26,59 %.

Studentské volby proběhly na 434 gymnáziích, SOŠ a SOU v České republice, které se do projektu zaregistrovaly, a zúčastnilo se jich 50 551 studentů starších patnácti let.

V reálných volbách volí lidé zejména na základě rozsahu marketingových kampaní. Výsledky jsou proto ve shodě s prostředky investovanými do reklamy.

Mladá generace komerční propagandě příliš nevěří, dává přednost vlastnímu názoru. I proto měli v loňských senátních a krajských volbách Piráti řádově nižší náklady na zisk jednoho hlasu než ostatní parlamentní strany. Studenti si také velmi dobře uvědomují, že většina hodnocení v médiích je ovlivněna ekonomickými zájmy jejich majitelů. Lidé zvyklí na Internet jsou vůči reklamě imunní a informace si dokáží najít sami. Přitom si uvědomí, že oficiální propaganda se snaží lidi manipulovat a ve vztahu k Pirátům často cenzuruje a lže.

Snaha o dehonestaci Pirátů na Internetu nefunguje, protože si zde může každý snadno ověřit fakta a přečíst komplexní program Pirátů, o kterém média a politologové často tvrdí, že neexistuje.

Volební program Pirátů nevytvářel stranický sekretariát nebo marketingová agentura, jak je tomu dnes zvykem u tradičních stran. Pirátský program je výsledkem rozsáhlých diskusí členů a příznivců Pirátů. K návrhům programových bodů Pirátů se vyjadřovala internetová veřejnost. Výsledkem je program, který oslovuje voliče hledající logiku a reálné vize. V pirátském programu nejsou žádné populistické sliby a prázdné marketingové fráze.

Ivan Bartoš, předseda České pirátské strany, k výsledkům uvádí: „Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my! Věříme, že stejně se ve skutečných předčasných parlamentních volbách zachovají nejen prvovoliči, ale i ostatní voliči zklamaní dosavadními vládními stranami.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…